O delegaţie a Bibliotecii Judeţene, condusă de managerul Ioan Pintea, participă de joi până sâmbătă, la Chişinău, la Colocviul ”După Rebreanu”, organizat în colaborare cu biblioteca parteneră ”BP Hasdeu” din Chişinău. La evenimentele unde vor fi prezenţi scriitori, critici şi itorici literari, va fi lansat primul catalog-bibliografie ”Liviu Rebreanu – creator de destine”, o lucrare amplă realizată de cele două biblioteci. Vor avea loc şi lansări de carte, printre care cea scrisă de sora lui Liviu Rebreanu, Livia Rebreanu Hulea – ”Răvaşe-n tabără”.
La Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc”, toată luna decembrie stă sub semnul sărbătorii Crăciunului, cu semnificaţii, poveşti şi obiceiuri specifice. ”Cer deschis. Timp de sărbătoare” – sub acest titlu se vor regăsi toate activităţile din această perioadă: vizite, ateliere de lectură şi (re)creaţie, micro-recitaluri de colinde şi poezii, expoziţii.
Joi 11 decembrie, de la ora 16.30, la BJBN au loc o expoziţie de tablouri şi felicitări lucrate de copii în tehnica ”String art”, o expoziţie de globuri lucrate de copii în tehnica ”Papier mache” şi un minirecital de colinde. Participă elevii din clasa a IV-a C de la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” şi inspectori şcolari.
Marţi 16 decembrie, de la ora 12.00, este programat evenimentul ”Comemorare Valentin Raus”, urmând să fie prezentat volumul ”Inventar de tristeţe şi echilibru” – Valentin Raus. De la ora 17.00, în aceeaşi zi, la Librăria N. Steinhardt va fi lansată cartea ”Du-te departe de mine” – Gabriel Gafiţa.
Miercuri 17 decembrie, de la ora 12.00, se va deschide oficial Filiala Bibliotecii Judeţene la Universitatea ”Babeş-Bolyai” – Extensia Bistriţa, în prezenţa rectorului UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, care de la ora 13.00 va susţine în Aula Magna o conferinţă cu tema ”Românii din Transilvania în secolul XIII între Orient şi Occident”. Cu această ocazie vor fi lansate volume scrise rectorul UBB.
Joi 18 decembrie, de la ora 18.00, la BJBN va fi prezentat filmul documentar ”Profetul” despre poetul Andrei Mureşanu.
Adaugă comentariu