Actualitate

Biblioteca Județeană: Manifestări ”Eminescu 170”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Asociația Societatea Scriitorilor din Bistrița-Năsăud, Revista Mișcarea literară, Palatul Copiilor Bistrița, Grădinița cu program prelungit „Căsuța cu Povești” Bistrița, Școala Gimnazială nr. 2 Bistrița, Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistrița, Școala Gimnazială Petriș, Școala Gimnazială Ciceu Giurgești, organizează la ample manifestări dedicate aniversării a 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Pe parcursul zilelor de 14, 15, 16 și 17 ianuarie, vor avea loc depuneri de coroane de flori la statuia poetului, expoziții de carte, recitaluri de poezie, evocări, concursuri ale elevilor pe tema Eminescu, deplasări ale bibliobuzului la școlile gimnaziale din Petriș și Cristeștii Ciceului.

Manifestările vor culmina cu ziua de 17 ianuarie, când la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, în Sala de conferințe Gavril Scridon, cu începere de la ora 12.00, va avea loc conferința „Vocația filozofică a lui Eminescu”,  susținută de prof. univ. dr. Vasile Muscă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.