Actualitate Social

Bienvenido a casa. Autocarele firmelor de transport internațional vin pline din Spania

Autocarele firmelor de transport internațional se întorc din Spania pline. Așa s-a întâmplat și marți când dintr-un singur mijloc de transport în comun au coborât zeci de oameni cu foarte multe bagaje. Cei din județ le-au încărcat într-un microbuz cu care au mers până acasă.

Unii și-au pierrdut locurile de muncă, alții au fost la rude și nu au mai avut cu ce se întoarce acasă, iar alții pur și simplu au așteptat ridicarea restricțiilor ca să nu fie obligați să stea 14 zile în carantină.

Începând cu data de 1 iunie, s-a reluat transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.

Peste trei sute de oameni au intrat în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore.

Pe durata stării de alertă, toți cei care vin în România din străinătate sunt obligați să se izoleze la domiciliu. În cazul în care nu au această posibilitate sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații speciale puse la dispoziție de autorități, contra cost. Perioada de izolare este de 14 zile, iar nerespectarea acestei măsuri atrage transferul la o locație special amenajată pentru carantinare, sub pază, iar cheltuielile de cazare și masă sunt suportate exclusiv de către persoanele care nu au respectat măsura izolării.

Luni, în Spania s-a anunțat o nouă scădere a numărului contaminărilor de Covid-19 şi zero decese.

În Spania, 70% din teritoriu se găseşte de luni în Faza 2 de relaxare a restricţiilor, în timp ce insulele La Gomera, La Graciosa şi Formentera au trecut în Faza 3.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS