Actualitate Social

Big Brother îi privește azi pe profesori. La titularizare

Camere video în toate sălile de examen. De ele au parte profesorii care dau astăzi examen de titularizare. Sunt aproape o mie care speră că vor obține un post în învățământ.

În județul nostru, la examenul de titularizare s-au înscris 962 de candidați, 434 la un centru de concurs și 528 la al doilea. La centrul de concurs de la Școala Generală nr. 1 dau examen 434 de candidați care doresc să ocupe catedre de educație fizică și sport, kinetoterapie, învățătorii, profesorii de limba și literatura română, cei de limba maghiară și de limbi moderne, de la disciplinele tehnice, protecția mediului și limba rromani.

La Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Bistrița răspund la întrebări 528 de profesori care vor să ocupe catedre de arte, biologie, chimie, fizică, istorie, geografie, socio-umane, matematică, informatică, învățământ special și religie, dar și educatoarele.

ISJ a anunțat că în sala deconcurs nu este permisă deținerea de cărți, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță. În schimb, candidații pot avea dicționare pentru specializarea latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru specializarea economic,administrativ, poștă.

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depășit. Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea și semnează de predare.

Candidații care în timpul desfășurării concursului sunt surprinși copiind sau transmițând soluții cu privire la subiecte, sunt eliminați din concurs. Aceeași măsură se aplică și pentru orice tentativă de fraudă. Cei care, din motive de sănătate, sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, iar cei care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și părăsesc sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS