”În bugetul Consiliului Județean de anul acesta veți regăsi și o sumă pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. ATOP va finanța montarea unor dispozitive video pe toate drumurile de intrare și de ieșire din județ, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean, având în vedere creșterea infracționalității. Aceste mijloace video vor ajuta Poliția să identifice posibili cetățeni certați cu legea”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, în ședința CJ de vineri 22 martie.
ATOP Bistrița-Năsăud a aprobat în ședința din ianuarie un proiect ”pentru implementarea sistemului de supraveghere video a limitelor și principalelor intersecții din Bistrița-Năsăud în vederea creșterii gradului de siguranță publică pentru cetățeni”, responsabil de proiect fiind Inspectoratul de Poliție Județean.
Prin astfel de sisteme de supraveghere video, amplasate și în alte județe pe drumurile de intrare, Poliția monitorizează traficul rutier și poate identifica autovehicule date în urmărire.
Simpla intebare catre Primaria Bistrita, in majoritatea punctelor „sensibile” din oras sunt montate camere video. Care sunt rezultatele acestei monitorizari, cine le foloseste si cum a scazut infractionalitatea datorita lor? Ati auzit pana acum un Raport, in care sa se spuna cat au costat si la ce au fost folositoare in anii care au trecut de la montare, s-au identificat si platit amenzi pentru infractiuni, au fost cercetati cei certai cu legea, etc.?
Investim fara efect in tot felul de sisteme care nu aduc nimic nou sau nu imbunatatesc viata si siguranta cetatenilor! Totul e facut numai de fatada si de imagine de o administratie locala si nationala incompetente!
La Bistrita pe Drumul Cetatii este simplu de instalat un sitem de supravechere video pentru a scapa prostitutie acest flagel rusinos.
Sau langa piata Decebal unde am scapa de flagelul bișniță valutară!
La Bistrita pe Drumul Cetatii este simplu de instalat un sitem de supravechere video pentru a scapa de prostitutie acest flagel rusinos. Dar pana acum nu sa intamplat acest lucru, de aici se trage in mod logic cocluzia ca consilieri locali folosesc aceste servicii si nu vor sa fie prinsi de camerele de filmat cu pantaloni in vine si consilierele cu fustele ridicate.
Puntul „sensibil” al orasului este pe Drumul Cetatii, puneti acolo camere.
Pana ce autoritatile se hotarasc sa puna un sitem de supravegere video pe Drumul Cetatii, eu m-am gandit sa creez un website similar cu „Info trafic”. Acest site probabil ca o sa-l denumesc „Info atractii turistice Bistrita-Nasaud”. Si cand o sa trec pe Drumul Cetatii cu masina si o sa vad acele „specimene dezagreabile” si clienti lor o sa le fac poze si le voi posta pe acest site. Deasemenea o sa postez si rablele de masini ce zac in fata depozitului de fier vechi si nu le ridica nimeni.
Deși intenția este una bună, dar nu am încredere că va fi utilă în scopul depistării unor posibili cetățeni certați cu legea, deoarece suntem prea naivi să credem că aceștia nu-și iau măsurile pentru evitarea recunoașterii lor, imediat ce iau cunoștință despre montarea unor asemenea instrumente. Pe de altă parte, așa cum a scris un alt comentator, nu avem nici o informație cu privire la eficiența unor mijloace identice în activitatea de depistare a posibililor cetățeni certați cu legea, ci dimpotrivă cu fapte antisociale petrecute chiar în imediata vecinătate a IPJ, în curtea Bisericii Reformate din Bistrița, Str. Independenței Nr.2, unde a fost vandalizat panoul de afișaj în două rânduri, la distanță de câteva zile în anul 2018 sau sfârșitul anului 2017, dar nici astăzi nu s-a găsit ”cetățeanul certat cu legea”, sau dacă s-a depistat, publicul n-a fost informat despre acest rezultat, dar nici despre eficiența celorlalte mijloace de supraveghere montate în ”burgul medieval european” nu avem habar. Din această cauză/datorită acestui fapt oamenii nu cred în eficiența acestor instrumente deosebit de importante, care produc informații utile, dar datorită unor ”ași” ai justiției, gen Tudorel Toader, Eugen Nicolicea, Florin Iordache (ministrul bun de nevoie scurtă) , Șerban Nicolae și alții, care au inițiat schimbări ”necesare” în legislația românească pentru ”spălarea” unor politicieni, ”au făcut bine” intereselor unor corupți, neținând cont de interesul general al întregii societăți, pentru care se fixează regulile generale de funcționare ale societății, reguli valabile pentru fiecare individ/cetățean al unui stat de drept!!!
Punctele sensibile sunt locurile de munca de la buget… puneti camere sa vedem cum stau tovarasii de la stat.