Bistrița Medievală: Koza Mostra, Obscurus Orbis, lupte, dansuri, jonglerii cu foc (FOTO-VIDEO)

Holistic

Zile Medievale la Târgul Mare al Bistriței: Porțile Cetății Bistrița s-au deschis pentru cavaleri, domnițe, menestreli și meșteșugari care încearcă să recreeze atmosfera burgului medieval Nosa.

Tabăra medievală a fost instalată în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică. Ordinul Cavalerilor de Mediaș a revenit la Bistrița după o absență de zece ani, cu lupte cavalerești full contact, tras cu arcul la țintă, prezentări de arme și dansuri medievale. Animația din tabără este completată cu meșteșugari care fac demonstrații la fața locului, doritorii având posibilitatea să participe la diverse ateliere.

În centrul istoric a avut loc și tradiționala paradă a personajelor medievale.

Formația neo medievală Obscurus Orbis din Letonia, cu ritmuri antrenante de cimpoaie și tobe, a cântat pe pietonal. Trupa letonă de metal/folk/viking medieval îi are în componență, la diferite instrumente, pe ”Lord Mortis”, ”Veina”, ”Barbarian”, ”Serge” și ”Elina”.

În prima seară a festivalului Bistrița Medievală, capul de afiș a fost ținut de trupa Koza Mostra din Grecia, aflată pentru prima dată în România, formație ce combină genurile ska, punk și rock cu elemente folclorice. Koza Mostra a participat alături de Agathonas Iakovidis, cu melodia „Alcohol is Free”, la concursul Eurovision 2013 și îi are în componență pe Elias Kozas (vocal), Alexis Arhontis (tobe), Stelios Siomos (chitară), Dimitris Christonis (chitară bas), Christos Kalaintzopoulos (acordeon) și Vasilis Nalbantis (trompetă).

Peter Moynahan, fondatorul și leaderul trupei Blackbeers, a completat tabloul muzical cu balade irlandeze, iar domnițele grupului Nosa au oferit dansuri medievale.

Totodată, a început a IX-a ediție a concursului ”Domnița Bistriței”.

La lăsarea serii, jongleriile cu foc ale grupului SiriuS au încins la propriu atmosfera.

Festivalul Bistrița Medievală, organizat în cadrul Târgului Mare al Bistriței, continuă duminică 2 septembrie: 10.30 Sesiune interactivă cu păpușile medievale uriașe ale Bistriței; 11.00 Teatrul de păpuși “Alexandru Misiuga”; 12.00 Mini concert Obscurus Orbis (Letonia); 12.30 Dansuri medievale, trupa Nosa; 15.30 Ordinul Cavalerilor de Mediaș – spectacol de arme și dansuri medievale; 16.30 Balade medievale irlandeze cu Peter Moynahan; 17.00 Dansuri medievale, trupa Nosa; 17.30 Balade medievale irlandeze cu Peter Moynahan; 18.00 Ordinul Cavalerilor de Mediaș – lupte demonstrative, tactici de luptă și lupte HMB; 19.00 și 20.30 Concursul Domnița Bistriței; 19.45 Recital extraordinar Obscurus Orbis (Letonia); 20.45 Spectacol de animație cu foc SiriuS.

 

Un album foto puteți vedea și aici.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.