Până joi, 9 iulie, la nivel național au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, iar 1.834 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică ieri, au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire, cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o zi, de la debutul pandemiei în România.
Au fost anunțate încă două decese ale unor persoane cu Covid-19 din Bistrița-Năsăud, bilanțul deceselor ajungând la 54.
Deces 53: Bărbat, 59 de ani, internat din 24 iunie la SJU Bistrița – Etaj 4 Covid, confirmat cu Covid-19, transferat la Secția ATI în 1 iulie. A decedat aseară, 8 iulie. Fără comorbidități cunoscute.
Deces 54: Bărbat, 66 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, internat din 26 iunie la Etaj 4 Covid, confirmat cu Covid-19, transferat în 7 iulie la Secția ATI. A decedat aseară, 8 iulie. Cunoscut cu numeroase afecțiuni, între care: diabet zaharat, AVC ischemic, AVC sechelar, amputație membre inferioare, lacunanism ischemic, insuficiență renală cronică, cardiopatie ischemică cronică, BRD (bloc de ramură dreaptă).
În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 603, cu 10 în plus față de ieri (593).
Pe lista noilor cazuri apare încă o persoană din sistemul de Sănătate (personal auxiliar: infirmiere, brancardieri, în total 16 cazuri), și un angajat din mediul privat (în total 22 de cazuri, din care 8 vindecați și 2 externați în baza ordinului MS).
3 persoane au fost externate la cerere.
64 de pacienți au fost externați în baza Ordinului ministrului Sănătății 555/2020 (printre ei, 20 de persoane din sistemul de Sănătate, un angajat al ISU, 9 beneficiari asimptomatici, 2 infirmiere, asistenta socială, bucătăreasa și un angajat a centrului pentru vârstnici din Maieru, 1 angajat din mediul privat).
Printre cazuri, 46 de cadre medicale (12 medici + 34 asistenți), personal auxiliar – 16 (infirmiere, brancardier), 1 angajat din cadrul personalului medical-suport, 7 polițiști (3 polițiști locali + 4 polițiști din cadrul IPJ), 10 angajați ai ITM, 3 angajați ISU, 1 jandarm, 6 angajați la primării (dintre care Năsăud – 1, Feldru – 1, Bistrița – 3), 1 angajat al Finanțelor Publice, 19 angajați ai unor agenți economici, 3 pacienți ai Centrului de dializă Diaverum, 3 infirmiere, bucătăreasa, asistenta socială, 1 angajat și 18 beneficiari ai centrului pentru vârstnici din Maieru.
Focarul de la Maieru: Printre pacienții confirmați cu coronavirus au fost inițial 22 de persoane din cadrul centrului pentru vârstnici (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu Covid-19. O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați, iar nouă beneficiari asimptomatici ai centrului, două infirmiere, asistenta socială, bucătăreasa și angajatul au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020. Cinci beneficiari ai centrului au decedat.
Dintre cazurile confirmate, 442 de persoane au fost declarate vindecate (aceeași cifră ca ieri), iar 54 au decedat (38 de bărbați și 16 femei).
Printre persoanele vindecate, 33 de cadre medicale + personal auxiliar, toți cei 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud, cei 3 polițiști locali, cei 4 polițiști din cadrul IPJ, 2 pompieri, jandarmul, 5 persoane din cadrul unor primării, angajatul Finanțelor Publice, 8 angajați ai unor agenți economici, 2 pacienți ai Centrului de dializă Diaverum, 1 infirmieră și 3 beneficiari de la centrul pentru vârstnici din Maieru.
Acțiuni ale forțelor de ordine
Multumim CCR, multumim Renate Weber, multumim PSD, multumim Ciolacu, multumim ProRomania, multumim Ponta, multumim ALDE, multumim Tariceanu. Ne-ati relaxat.
Motto:
“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_
Acea decizie idioată a Curtii Constituționale (CCR), publicată pe 2 iulie, care consideră carantina instituită de guvern „o privare reală de libertate” și „o restricție a drepturilor fundamentale”, a stârnit consternare in Europa. Cunoscuta publicatie Le Monde scria recent ca românii spitalizați ca urmare a contaminării cu Covid-19 pot pleca acum la cerere. Peste 600 de pacienți – din cei 7.810 spitalizați – s-au întors acasă. Autoritățile nu mai au niciun mijloc legal pentru a-i împiedica să intre în contact cu alte persoane. Cu alte cuvinte, toate măsurile luate de guvern pentru a ține pandemia sub control sunt considerate neconstituționale, concluzionează Le Monde. Rezultatele se văd: dacă timp de câteva luni, când lucrurile erau ținute sub control exista o medie de 125 de persoane infectate pe zi, acum există aproximativ 450 de cazuri noi pe zi. Asta se întâmplă atunci când haosul este institutionalizat.
Dar mai e o chestie , cand erau tinute sub control se faceau undeva in jurul cifrei de 3000 de teste pe zi la nivel de tara , iar acum se fac peste 13.000 de teste pe zi , e normal sa fie o crestere si o diferenta , si atunci apare si intrebarea daca nu sunt si ceva interese ascunse ca Romania sa tot creasca in numarul infectatilor , ori e vorba de bani ori e vorba ca strainii nu ar mai vrea „diaspora ” romaneasca sa se intoarca si pun interdictii ….sau ambele variante .
Mai moare cineva sănătos in Bistrița?
Romanii, în buna lor tradiție, până n-o dau de gard, n-au cum a se liniști. Îi ajută și conducătorii de la toate nivelele de organizare a statului, în majoritate nepricepuți și leneși, personaje ce nu sunt în stare de a avea grija de 3 capre, darămite de un popor.