Pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită în rețea de către Aquabis SA, plătim 7,33 lei/mc fără TVA, iar pentru canalizare și epurare 6,16 lei/mc fără TVA. Tarifele sunt valabile de la 1 aprilie 2023, fiind aprobate de ANRSC.
Cea mai scumpă apă curge la robinete în Brăila – 8,87 lei/mc, Galați – 8,30 lei/mc, Buzău – 8,23 lei/mc, Vaslui – 8,16 lei/mc, Iași – 7,48 lei/mc, Călărași – 7,40 lei/mc, Sfântu Gheorghe – 7,35 lei/mc, următoarea fiind Bistrița cu 7,33 lei/mc.
Abonații Aquabis plătesc însă cea mai scumpă apă din regiunea de nord-vest, pe locul al doilea fiind Turda cu 7,17 lei/mc.
Deși cu venituri mult mai mari, clujenii plătesc pentru apa care curge la robinete 4,41 lei/mc.
În ce privește canalizarea, județul este pe locul 7 la nivel național. Cea mai scumpă apă menajeră este în Ilfov – 7,24 lei/mc, Iași – 6,77 lei lei/mc, Olt – 6,72 lei/mc, Mediaș – 6,32 lei/mc, Pitești – 6,31 lei/mc, Turda – 6,27 lei/mc și Bistrița – 6,16 lei/mc.
Potrivit Direcției Regionale de Statistică, câştigul salarial mediu brut pe judeţ a fost în luna ianuarie 2023 de 5296 lei, cu 5,8% mai mare comparativ cu luna precedentă și cu 14,5% mai mare față de luna corespunzătoare a anului trecut.
Câştigul salarial mediu net înregistrat la nivelul judeţului a fost de 3372 lei cu 7,0% mai mare faţă de luna anterioară şi cu 17,2% mai mare față de luna corespunzătoare din anul precedent.
Câştigurile salariale medii lunare brute şi nete pe judeţ s-au situat cu 22,5%, respectiv 20,7% sub nivelul mediu al acestor indicatori la nivel naţional.
Nu exista si un top al calitatii apei ? Macar daca-i scumpa sa fie si in top 10 al calitatii…
Pretul apei este proportional cu sistemul mafiot al zonei!
Sunt mii!!
Sa cumpere aparate din alea cum au cei de la gaz de umbla toata ziua cu casca pe cap si asculta pierderile asa sa faca si astia de la aquabis…sa trimita birocratii cu castile sa asculte cum se scurge apa spre casele oamenilor fara apometre!!!
La fel sa faca si la banca, sa opreasca salafiile nesintite!
Nu mai vorbesc de prestarile de servicii facute de angajati cu utilajele aquabisului! Cei mai promti si chasi !
Normal ca este cea mai scumpa apa, dacă escrocii au pus mana pe monopol !
E firesc sa fie scumpă doar e război ……in UCRAINA si carburanți si alimentele si dobânzile si si…..Nici muntele Athos nu ne mai scapa
bem jin si bere la pet ieftina si ne ducem dupa apa cu aur de la Maieru.
restul este de spalat blide si izmene.
baie mai putina ca ne tragem din DACI si scaldatul costa mult.
La mamaligari e bun pretul
Sigur ca pretul e mare ca doar trebuie sa sustinem cite o familie intreaga cu pensie si salar.Ghici ghicitoarea mea,despre ce sau cine e vorba in poveste?
dacă vreți să informați cititorii până la final și într- un mod corect dle ,, bob ” , e bine să știți că la cluj se ia apă direct decantată dintr – un lac natural . apa este doar filtrată și clorinată … și e potabilă . deci , costuri destul de mici pt ,, fabricarea ” celui mai important aliment din lume . in BN apa se ia de râu și e , de cele mai multe ori galbenă , cenușie , neagră … din cauza diverselor viituri . eiii , ca să faci apa aceea potabilă , deci fără gust , culoare și miros … e multă muncă și cheltuială pe măsură . apa trece prin mai multe faze pt potabilizare și toate fazele astea costă bani și muncă . iar până ajunge în casele dv , pt a avea dv confortul de a deschide robinetul și de a vă spăla , a face mâncare , etc … e o muncă ce nu v o puteți dv imagina . plus că apa utilizată de dv și de noi toți , trebuie epurată pt a o reda naturii la fel cum sa luat . alte costuri … asta e viața . cui îi place că e scumpă ? nimănui ! dar ce e ieftin în RO ? un litru de benzină e cât 10000 litri de apă . la benzinărie ați protestat ???
O cară Aquabis în spate de aceea e foarte scumpă.
Mda cea mai scumpa apa…. Probabil „Clorul „e scump … oricum gustul lasă de dorit dar și canalizarea lasă de dorit.
Foarte multe canale sunt înfundate ! Și nu am văzut pe nimeni să le verifice. Așa cum a postat cineva mai sus
Ex. cei de la GAZ !!
În opinia mea ar trebui verificate gurile de canal cel puțin de 2 ori pe an dacă nu mai mult !!! Nu zic că au vina 100% dar 70 % DA
Restul revine angajaților de la salubritate „Măturătorilor stradali”
care mătura în gurile de canal !!!
Spre final aș vrea să vă reamintesc că nu toate județele au de plătit apă meteoră ! Din câte am auzit sunt doar 4 în românia care plătesc ! dacă nu mai multe !
Taxe și suprataxe !
Apa 7.33
Canal 6 .16
Apa Meteorică 6,16
APA METEORICA NU TOT ÎN CANAL ÎNTRA ?
Nu ne rămâne decât sa ne rugam să nu mai ploaie !
Doamne ferește de o rupere de nori !!! sau inundatii !!!!