Actualitate Recomandări

Bistrița-Năsăud, pe locul doi după Teleorman la număr de firme radiate

Numărul firmelor radiate a crescut, în primele zece luni ale anului în curs, cu peste 36%, comparativ cu perioada similară din 2018, ajungând la 89.274 firme, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Numărul de radieri a crescut în toate judeţele, avansul cel mai semnificativ fiind consemnat în judeţele Teleorman (plus 130,27%), Bistriţa-Năsăud (plus 98,66%) şi Maramureş (plus 97,69%).

Potrivit ONRC, de la începutul anului au fost radiate în Bistrița-Năsăud un număr de 2078 de firme față de 1046 în aceeași perioadă a anului trecut. Numai în luna octombrie au fost radiate 76 de firme.

La nivel național, cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 10.699 de firme (cu 2,42% mai multe faţă de ianuarie-octombrie 2018) şi în judeţele Iaşi – 4.577 (plus 75,1%), Cluj – 3.409 (plus 21,23%) şi Prahova – 3.181 (plus 44,20%).La polul opus, cele mai puţine radieri au fost înregistrate în judeţele Ialomiţa, respectiv 669, în creştere cu 37,09% faţă de anul anterior, Covasna – 711 (plus 49,37%) şi Giurgiu – 759 (plus 5,86%).

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregis­trat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 26.476 (plus 44,35% raportat la primele 10 luni din 2018), agricultură, silvicultură şi pescuit – 14.111 (plus 90,20%) şi construcţii – 8.299 (plus 52,75%).

Microîntreprinderile reprezintă categoria de companii care înregistrează cele mai multe restanţe la plată, însumând 43% din total, în timp ce companiile mari şi cele mici au fiecare un procent de 20% din total, potrivit unui studiu referitor la condiţiile de business din România.

Plăţile restante ale companiilor nefinanciare au crescut cu 7% faţă de 2009, însă au scăzut cu aproape 30% faţă de vârful atins în 2014, ajungând la 86 miliarde de lei în 2018. 55% dintre acestea reprezintă plăţi restante către furnizori, arată studiul „Condiţiile de business din România” realizat anual de KeysFin.

În ţara noastră există aproximativ 619.200 de microîntreprinderi nefinanciare (cifră de afaceri sub 2 milioane de euro), iar cele mai multe din acestea activează în domeniile comerţ, activităţi profesionale şi construcţii.

În ceea ce priveşte sectoarele din economie, cele mai mari termene de plată le au construcţiile, iar cele mai mici se găsesc la comerţ, HORECA şi sănătate. Astfel, perioadele medii de încasare, respectiv de plată, din domeniul construcţiilor au fost de 178 zile (DSO) şi 370 zile (DPO). În agricultură, plăţile se fac în medie la 268 zile, în timp ce creanţele se colectează în aproximativ 158 zile. De cealaltă parte, în comerţ plăţile se fac la 108 zile, iar creanţele se colectează în 60 zile.

Etichete

5 comentarii

  • Nici nu puteam lua un exemplu mai bun, decat Teleormanul lu Dragnea avand in vedere cat de rosu a fost judetul pana mai ieri .Ne place nu ne place, este singura comparatie reala privind aspectele din prezent. Desi Primarul Bistritei ne compara cu VIENA (SIC) la instalarea liftului din beserica mare datele il contrazic.Trebuie sa stim pana unde ne este lepedeul, adica pana in Teleorman.VIENA in nici un caz nu o putem vedea nici macar din lift.

    • Te bagi Bălane ca musca. Ce treabă are Primarul cu subiectul. Mai degrabă prietenul tău Răducu care te-a servit o dată. Răducu nu primarul a fost cel mai intim prieten a lui Dragnea, cel mai mare susținător al Teleormăneanului până la poarta pușcăriei și de el depinde în mai mare măsură starea economică a județului. Caută și tu pe Net și vezi ce poze găsești mai multe cu Dragnea și Primarul sau cu Dragnea și Prim-secretarul. Liftul lui Crețu pe care îl pomenești a fost și care este un succes tot n-are legătură cu subiectul în schimb Răducu a pus umărul la greu prin miniștri controlați de el, prin liderul de la Camera Deputaților, activitatea din Cex și relațiile clientelare de tip feudal pe le-a instaurat în județ la întristarea economică a județului. Scoțând în fața meciul tău cu primarul, care nu mai are oricum nicio miză politică nu faci decât să speli morții pentru ai pregăti curăței pentru viitoarea campanie electorală. Mai mult sugerezi că județul nu ar mai fi roșu. Nici vorbă județul e roșu purpuriu, pesedizat până la ultima femeie de servici. Să fie reflexele si tehnică de diversiune deprinse de pe vremea când erai în serviciul de ascultat cu urechea sau te mănâncă pupincuriciul.
      https://timponline.ro/alaturi-alte-19-filiale-partea-liviu-dragnea-cine-spune-cartea-castigatoare/

  • Nici nu se putea altfel. Cu Răducu la timonă judetul Bistrița-Năsăud a ajuns comparabil cu Teleormanul, la numărul de firme radiate, ceea ce spune mult despre situatia economica a unor judete conduse de agiamii.
    Pe de alta parte, orasul Bistrita cu Cretu la primărie a ajuns pe punctul de a intrece Caracalul in materie de ciudatenii. Din păcate, sub mandatul lui Cretu orasul Bistrita a ajuns comparabil cu Caracalul nu doar la ciudătenii urbanistice, ci si la capitolul proxenetism , dar din fericire fără crme de tipul celor petrecute la Caracal.
    Reamintim că luna treculă patronul Hotelului Diana din Bistrița, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat de proxenetism: https://timponline.ro/patronul-hotelului-diana-arestat-preventiv-activitatea-ar-putea-fi-suspendata/
    Vezi si: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-peisagisti-tembeli/

  • Marcelut mai mare sluguta ca tine si inca vreo doi zau nu am vazut. Din cand in cand iti arati impostura si frustrarea pe acest online unde voi ciumatii va adunati in numar cam mare !

  • Daca le dam in cap la privatizatii aia mici e normal sa inchida. Controale pe ei de la zeci de institutii, ii pleznim pana nu mai respira. Cei mari au protectie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.