Actualitate

Bistrița, pe harta extinderii unui retailer francez de bricolaj

Un retailer francez de bricolaj, care deține 18 magazine în România, intenționează să deschidă un magazin și la Bistrița în contextul în care vrea să își dubleze numărul de unităţi de pe piaţa locală. Familia Muliez, care în România deţine Ceetrus, Auchan şi Decathlon, se va ocupa de dezvol­tarea proiectelor existente, dar şi viitoare.

Este vorba despre francezii de la Leroy Merlin care au anunțat în Ziarul Financiar că vor să accelereze dezvoltarea pe piaţa locală şi să-şi dubleze numărul de magazine, mergând nu doar către marile centre regionale, ci şi către oraşe mai mici precum Bistrița, Târgovişte, Buzău şi Focşani.

La finalul lui 2020, Leroy Merlin a cumpărat un spaţiu la Brașov de la investitorul belgian Mitiska REIM, specializat în dezvoltarea şi administrarea de parcuri de retail. Compania belgiană este prezentă și la Bistrița în B1 Shopping.

”Acum prioritatea noastră este să acoperim oraşele mari. (…) Ne uităm şi spre oraşe mai mici, iar acum vom realiza un test la Târgovişte, un nou format într-un oraş de sub 100.000 de locuitori, dar cu o bună zonă în apropiere. De asemenea ne uităm şi spre alte oraşe mai mici precum Buzău, Focşani, Bistriţa unde nu suntem, dar unde sunt şanse să dezvoltăm un proiect. Dar ar fi arogant din partea noastră să spunem că vom fi în toate judeţele ţării“, a spus Frédéric Lamy, CEO al Leroy Merlin România pentru zf.ro.

Miza Leroy Merlin este să accelereze dez­voltarea, în condiţiile în care Dedeman, cel mai mare business antreprenorial de pe pia­ţa locală şi cel mai mare nume din bricolaj, accelerează spre un business anual de 2 mi­liarde de euro.

Etichete

11 comentarii

  • Noi chiar nu ne gândim decât la mâine. Tot mai multe magazine in care Europa de Vest își vând produse într-o țară în plin proces de sărăcire. Se tot reduc numărul de fabricii /locuri de munca in domeniul productiv => mai puțini bani in buzunarele românilor. Mai mult de jumătate din laptele din marile magazine e din Polonia. Pâinea e tot în Polonia făcută și trimisă în România pe jumătate coaptă siplina de conservanți. Coaptă apoi în cuptoarele din supermarketuri că sa fie „proaspătă”. Brânza din magazine nu a prea văzut lapte…in comparație cu ce ne aduc fermierii în piață…dar noi cumpărăm Emmentaler și Gouda ca e mai de fițe.
    Noi aplaudăm și ne bucurăm in timp ce alte țări râd de naivitatea noastă. Dar vine campania electorală și ne spun PNL+PSD+AUR+USR+restul că ei vor avea grijă să ne fie bine. Poate se închide Leoni și se face un second-hand maaaaare cu haine din Franța, Olanda și Germania. Sau un Metro ar fi ok….sa nu mai mergem că fraierii până la Cluj .Metro e tot o afacere germană….acolo se pot face multe locuri de muncă (vânzători, magazioneri, paznici).
    Sa mergem așadar la cumpărături…biata familie franțuzească nu e suficient de sus în topul milionarilor.

    PS: pot sa plătesc niște faianță și gresie in rate?! Sunt ușor strâmtorat….că nu m-am făcut consilier/parlamentar/angajat la CJ să iau de la 50-60 de milioane în sus.

    • Vasile tată, cumpăr cu drag când am ocazia de la mici producători. Lapte, brânzeturi, miere, ouă, legume, carne. Acești oameni vor fi îngropați. Prefer sa dau bani la un producător local. Cumpărăm de la mici producători…un copil din județul nostru poate merge într-o tabără, o excursie cu clasa ( da……acum e mizeria asta de virus de care sperăm să scăpăm cat mai repejor), un producător îi cumpără un buchet de flori soției. Luam de la un distribuitor international – ok ajutăm să își ia un vapor mai luxos, un concediu mai lung in Belize…etc.
      Ideea e că pe termen lung noi ne sabotam „țărișoara noastră frumoasă”. Nu producem…doar cheltuim…..

    • Dorele meseriașule ai LIBERTATEA să-ți alegi magazinul . Nu te obligă nimeni să-ți faci cumparaturile de la un magazin cu acționar francez. Eu unul m-am saturat sa fiu jegmanit de românii de la ____man cu angajati in mare parte plictisiți, incompetenți, suprasolicitați , marfă proastă și scumpă, magazin tot timpul aglomerat . Concurența e benefică în primul rând consumatorilor și chiar angajaților.

  • Romania nu saraceste absolut deloc. Cine nu umbla pe drumuri nu stie ca Sambata si Duminica nu mai gasesti o parcare libera, un popas s-au o terasa oricat de pricajita este. A doua zi de Paste la LACUL ROSU nu te mai puteai opri, erau ocupate si santurile cu masini. Si in Cheile Bicazului la fel . Nu mai gaseai un loc absolut nicaieri, toata lumea era in barci pe lac si la coada la mici si curtos colak. Toata lumea cu mobilul in mana la selfie. Am parcurs 437 km dus intors si soselele pe acel traseu era ca pe DN 1. Romanii au bani si se descurca bine in toate imprejurarile. Paradoxul romanesc bate orice scenariu si rastoarna toate previziunile. Natalitatea este la pamant , imigratia in floare insa am vazut pe treseu case la rosu si fundatii in prostie. Cum se explica ? Nu este raspuns calificat pana in prezent la toate astea. Cred pana la urma ca si statisticile sunt total inexacte ca si cu COVIDUL . Totul este o mare HARABABURA si totul se interpreteaza la modul isteric sau melancolic. Avem un talent de natie unica in cadrul UE.

    • nu am inteles nimic ce ai vrut sa scoti in evidenta…
      o insiruire de povestiri optice nu spune nimic…daca nu dai si concluzia ta!
      PS Ma bucur ca ai fost la Lacul Rosu ca sa stai la coada sa te dai cu barca!

    • Tu ai vrut sa mergi in excursie si ai tras concluzia ca nu ai putut sa vezi ceea ce ti-ai propus ca a fost aglomerat, multe masini, coada, multe case neterminate …pentru ca romanii sunt smecheri ca platesc impozite mici . tu te-ai gandit ca acelasi lucru au spus si aia despre tine cand te-a vazut ca incurci circulatia…stiind ca esti batranel si nu mai ai reflexele de acum 30 ani…si te dai smecher ca nu ai autorizatie la case?
      Tu te-ai gandit ca aia cu casele neterminate le au asa fata de a ta care e terminata ca au platit autorizatia la stat de are tu te-ai fofilat?

    • Domnul Bălan, cred că aici va ambalați degeaba. E un fapt normal care pe fondul restricțiilor s-a dezvoltat mult. Terase /restaurante/fabrici/licee/facultăți închise lumea este dintr-o dată acasă aproape in fiecare zi. Nu am voie la cinema, la cafea, nu am voie la rude și la prieteni pentru a evita o posibilă contaminare….ies afara in natură daca am ocazia. Eu in locul dumneavoastră mi-aș fi dat seama că acolo o sa fie arhiplin. As fi mers la lacul Lala. As fi ieși din casă și aș fi mers către lacul Lala. Acolo sigur că erau și alți turiști la fel că mine, dat muuuult mai punți decât dincolo. Sper că nu sunteți supărat pentru că oameni simpli și-au dorit să iasă din casă și au luat-o care pe unde a putut. Era de așteptat că merge lumea ȘI la Lacul Roșu. Ați reacționat puțin ciudat

  • declatlonul…leroa…fabrica de bere…cale ferata..iesire drumul dumitrei vechi…loc ideal pentru a mai scadea preturile de la dedeman sa le coboare ca la influent si sa desfiinteze ambientul

    • Da…sa desființeze ambient unde se vindeau cu mult mai multe produse românești (o parte din sumele rulate se întorceau la furnizori – producători…la asta nou însă fie în loc de un lacăt bun făcut în atelier găsește alt lacăt mai slab dar în 45 de culori făcut in China) și noul magazin unde ponderea de produse de import este mult mai mare. Sunt bani munciți care ies din țară. La liceu la economie noi vedem că dacă sumele din export sunt mai mici decât sumele din import ceva nu este bun pentru că se ajunge la o criza locală. Nu mă demarează deloc că se face magazin nou. Sa se facă o parcare mare cu mai multe magazine. Pe termen mediu o sa sufere mult clasa de mijloc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.