Actualitate

CSM Bistrița ar putea primi ”în curând” bani de la bugetul local

În septembrie 2017, Consiliul Local a aprobat finanţarea echipei de handbal CSM Bistrița cu suma de 2.000.000 lei pentru anul competiţional 2017-2018, însă alocarea a fost blocată, după cum Timp Online a scris aici.

”Pentru finanțarea echipei de handbal, am fost cel care am inițiat demersurile și am discutat cu toți consilierii locali, fiind un proiect votat în unanimitate. Cu toții ne-am exprimat că vrem să finanțăm handbalul. La sfârșitul anului trecut, ordonanța de urgență care reglementa finanțarea sportului a fost amendată serios în Parlament, legea a fost trimisă președintelui Iohannis, a fost întoarsă în Parlament și așteptăm ultimele modificări pentru a vedea forma finală a legii. Eu cred că în curând vom finanța handbalul, în bugetul municipiului pe 2018 au fost prevăzuți bani în acest sens”, spune viceprimarul Bistriței Cristian Niculae.

Pentru că municipalitatea nu a mai alocat bani, anul trecut Consiliul Județean a suplimentat sumele: pentru 2017 cu 900.000 de lei (de la 1 milion la 1.900.000 lei), iar pentru 2018 cu 1 milion de lei (de la 1 milion la 2 milioane de lei). În total, 3.900.000 de lei. Obiectivul este, conform contractului încheiat între CJ și CSM Bistrița, clasarea pe un loc care să asigure continuarea participării echipei în Liga Națională.

5 comentarii

  • Când jucau în Liga a 2-a au primit 750.000 lei.
    Au promovat in Liga 1 şi au primit 1,5 milioane lei.
    Anul trecut au primit 2.5 milioane de lei.
    Anul acesta 3.9 milioane lei.
    Şi atunci se pue întrebarea – Cât vor primi la anul? 5 milioane?
    Şi peste doi ani? 7 milioane?
    Şi peste trei ani 10 milioane?
    Ăsta eate şurubul fără capăt!
    Cred că CJ si Primăria ar trebui să stabilească suma maximă pe care o acordă an de an CSM Bistrita. Maxim 3 mil. lei de la CJ, şi maxim 2 mil. lei de la Primărie.
    Cât la sută din acesti bani merg la copii şi juniori?
    Echipei de handbal CSM Bistrita le doresc mult succes in campionat şi în cupă.

  • Ar trebui sa luam lectii de la Norvegieni(locul intii la medalii -olimpiada de iarna) care baga banii in cluburi sportive pentru copii(11000 de cluburi la o populatie de 5 milioane locuitori). 95% dintre copii practica un sport la cluburile respective! Este infinit mai ieftin sa intretii cluburi de copii,sa ai la urma urmei o populatei sanatoasa si o baza uriasa de selectie in viitor.Oare cand ne trezim la realitate?Oare cand vom renunta sa aruncam bani aiurea?

  • Dacă ne uităm la ce oraşe au echipă în Lifa Florilor, obsevăm că marea majoritate sunt oraşe cu populație de peste 300.000 de locuitori.
    Bistrita cu o populatie de 70.000 de locuitori ar trebui să finanțeze CSM Bistrita cu o sumă de 4 ori mai mică ca şi Clujul, Brasovul, Iasiul etc.
    Bugetul CSM Bistrita ar trebui să fie cât al echipelor din oraşele mici:
    Cisnădie, Roman, Slobozia, Slatina, Zalău, Rapid.

    • Rapid e din București 🙂
      Ia dă un google search să vezi ce buget și ce jucătoare are Cisnădie :)))

  • Domnule viceprimar Niculae, faptul că ați discutat cu toți consilierii locali este un adevăr dar faptul că vă arogați merite de inițiator al susținerii financiare a handbalului bistrițean este doar „campanie electorală”, ca să nu spun populism.
    Dacă l-ați fi întrebat pe colegul dvs de partid și actualul primar O.T.Crețu, v-ar fi putut spune că în 2013, noi LIBERALII, am avut o inițiativă vis-a-vis de constituirea unei asociații care să organizeze și să finanțeze handbalul Bistrițean, pe modelul Zalău. Personal am fost la Zalău și am adus modelul funcțional și legal de acolo.
    Doar că domnia sa, primarul, după ce a „semnat” un „gentlemen’s agreement” vis-a-vis de acest subiect, a întors foaia în scurt timp și a căutat toate motivele ca proiectul respectiv să nu se facă. Și nu s-a făcut! Nu pentru că nu se putea ci pentru că nu s-a dorit de către dl primar, actualul dvs coleg de partid și șeful dvs din primărie.
    Înainte de a ieși „pe scenă” și a vă aroga mertie, analizați procesele verbale ale ședințelor CL și veți vedea că pe acest subiect s-a dezbătut mult și s-a făcut puțin. Exact ca și cu fotbalul.
    Ca urmare, lăsați-o mai moale cu campania electorală și jocul de gleznă!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.