Actualitate

Bistrița va avea serviciu de închiriere a trotinetelor electrice, ”așa cum există în câteva orașe mari”

”Suntem pe punctul de a încheia un acord cu Lime pentru ca la Bistrița să avem servicii pentru trotinete electrice așa cum există în câteva orașe mari din țară”, a anunțat primarul Ioan Turc la prezentarea proiectului de buget pentru anul în curs când a vorbit și despre prioritățile administrației pe care o conduce.

”Vom cumpăra și două sisteme de parcări stradale pentru biciclete. Ne gândim la sisteme smart pentru parkingul de biciclete. Dacă avem piste, eu cred că trebuie să avem și parcări pentru biciclete ca facilități conexe. Vom cumpăra panouri publicitare și informative, în primă fază venim cu 5 bucăți. Mă refer la panourile mari, cu led pentru a duce modalitatea în care facem reclamă și informare la un alt nivel”, a spus Turc.

Lime este o aplicație ce permite folosirea comună a trotinetelor electrice și a bicicletelor.

”Soluțiile de micro-mobilitate, care includ biciclete ce nu necesită parcare la suport, biciclete și trotinete electrice, sunt disponibile oricând. Pur și simplu cei interesați deschid aplicația Lime pentru a găsi un vehicul în apropiere, scanează pentru a-l debloca și a se bucura de cursă. Trotinetele și bicicletele care nu necesită parcare la suport ușurează utilizarea opțiunilor de transport public, oferind o modalitate ușoară de deplasare la stația de plecare sau de a reveni de la stația de sosire. Utilizând trotinetele și scuterele, eliberăm mai puțin carbon în atmosferă, eliberăm traficul și creăm comunități mai sănătoase și mai fericite”, se prezintă Lime.

Trotinetele electrice Lime reprezintă unul dintre cele mai populare și mai accesibile mijloace de transport alternativ din București, iar de la lansarea care a avut loc în primăvara anului 2019 ele au devenit tot mai accesate de către cei care vor să se plimbe prin oraș dar și de cei care vor să parcurgă distanțe mai scurte într-un mod rapid și mai recreativ.

La București, Lime a perceput o taxă de deblocare de 3 lei și a cerut 0,7 lei pe minut taxă de utilizare.

În vara anului trecut, Lime a ajuns și la Sibiu, unde Primăria a avizat amplasarea în oraș a 500 de astfel de trotinete electrice. O trotinetă Lime poate fi închiriată în Sibiu cu 30 de lei pe oră, adică 50 de bani pe minut.

Etichete

7 comentarii

  • cu gropile din asfalt cum facem cu trotineta….sarim peste ele sau zburam, ca la ce drumuri sunt acum in Bistrita zici ca la tara unde erau drumuri de pamant erau mult mai bune decat ce avem noi acum

    • Drumurile is praf si pulbere, dar la primar ii trebe trotineta. Probabil ca a avut o copilarie grea iar acum baga bani in trotinete.
      Primare, cunosti termenul de prioritati?
      Cum sa dai banii pe asa ceva cand sunt atatea lucruri importante nerezolvate in acest satuc?
      Toata infrastructura e varza!
      Hallo, daca vrei lucruri cu cap facute, ar trebui in primul rand sa fii inconjurat de minti sclipitoare, incepand cu consilierii aia personali care numai ei stiu cat de scoliti sunt, si terminand cu sefii primariei, care, mai mult de jumatate din ei, pe langa faptul ca au fost numiti sefi, au scoli inalte pe la Spiru, Cantemir sau ce-o mai fi, sau au facut facultati la varste de 35+, 45-55+.
      Cam asa se vad lucrurile la modul cel mai obiectiv.
      Asa ca, te rog sa mai reflectezi domnule primar!
      Chiar tii o armata de sefi pe bani multi, dar care, nu stiu mai nimic.
      Cum ramane cu comasarea?

  • Si uite asa , Primaria Bistrita se va mai „garnisi” cu inca un sef de serviciu ! Dezvoltare , domnule , numai asta ne (mai) lipsea…

  • Conceptul este bun, dar utilizatorii trotinetelor le folosesc greșit.
    Conduc in viteza pe trotuar, pe pietonal, fac slalom printre pietoni, fără cască, în stare de ebrietate.
    Iar după utilizare le abandonează răsturnate, în mijlocul trotuarului.
    UPU-urile raporteaza un număr din ce in ce mai mare de accidente (fracturi).
    Poliția a început să le dea amenzi.
    Unii localnici care sunt deranjați de către trotinetisti, și-au făcut singuri dreptate. Aruncă trotinetele in lacurile, porturile și canalele maritime din capitală.
    Sunt sute de trotinete pe fundul mării!
    Idea este bună, dar cei care inchiriaza trotinetele , conduc hazardat!
    Poliția Locală trebuie sa-i supravegheze, sa-i sfătuiască, să le explice ce este permis și ce nu!

  • Vrem sa i vedem pe trotti pe bujetari pentru puterea exemplului.Sa vedem cum isi duc copiii la scoala si balabustele la serviciu calare pe trotti.Sa scoata Dusterele si Logan urile si pe trotti

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.