Actualitate

PNL Bistriţa vrea referendum. Sorin Hangan: Timpul vorbelor a trecut

Reprezentanţii PNL în Consiliul Local Bistriţa vor ca bistriţenii să fie chemaţi la vot ca să se pronunţe, într-un referendum local, legat de soarta unui obiectiv important din oraşul nostru, anunţă liderul organizaţiei, Sorin Hangan.

„Pentru a rezolva rapid și definitiv situația Stadionului “Jean Padureanu” din Bistrița, Organizația Municipală PNL Bistrița, propune consultarea rapidă a bistrițenilor prin referendum.

ocuitorii municipiului Bistrița vor trebui să decidă dacă acest stadion, simbol al orașului și motiv de mândrie pentru oricine, merită să fie salvat.

Primăria Municipiului poate rezolva această problemă, dar tărăgănează luarea unei decizii din frică, nepăsare sau poate, de ce nu, din complicitate.

Soluții există, bani de asemenea, dacă analizăm cifrele, nu este o afacere păguboasă, din contră.

PNL crede că timpul vorbelor a trecut și trebuie trecut la fapte. De aceea, cerem primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, să propună, în conformitate cu legea nr. 5/2000, organizarea unui referendum local, cu o singură întrebare: Vreți ca Municipiul Bistrița să achiziționeze Stadionul Municipal “Jean Pădureanu” ?

Pentru a că această problemă este urgentă, grupul consilierilor PNL va solicita, la prima ședință de Consiliu Local, ca Primarul Municipiului Bistrița să dispună organizarea acestui referendum”, a transmis preşedintele organizaţiei, Sorin Hangan.

În cazul în care s-ar aproba, ar fi al doilea referendum local de la Bistriţa din timpul mandatului actualului primar.

Reamintim că în 2 septembrie 2013, Consiliul Local Bistriţa a aprobat, în şedinţă extraordinară, cu 11 voturi “pentru” (PSD, PNL, PP-DD, UDMR) şi 7 “împotrivă” (PDL, PER), proiectul privind organizarea unui referendum în vederea consultării cetăţenilor cu privire la probleme de interes local: oportunitatea construirii unei variante ocolitoare a oraşului şi păstrării străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală.

S-au cheltuit 180.000 de lei în acest scop, dar inutil. La referendum au participat doar 10.554 de alegători (13,86%), ceea ce înseamnă că scrutinul nu a fost valid. Totuşi, dintre cei care au votat, majoritatea – 58,02% – au spus că sunt de acord cu traseul variantei ocolitoare propus de Primăria Bistriţa şi 87,36% cu menţinerea străzii Liviu Rebreanu ca pietonal.

16 comentarii

  • Depinde de cât va costa achizitia stadionului si de cât va costa reabilitarea lui .
    Daca lichidatorul cere 9 miliiane de lei, iar lucrarile de reabilitare costa incă 6 milioane, cred că ar trebui ca Primaria să construiască UN STADION NOU in altă locație. Un stadion mic, modern şi cochet cu max. 4.000 de locuri, pentru meciuri in Liga III si Liga a II-a. Cu locuri de parcare si cu toate facilitătile, aferente unui stadion demn de anul 2020.
    In ce zonă a orasului s-ar putea construi un stadion cu o capacitate de max 4.000 locuri si care să nu coste mai mult de 12 milioane de lei?

    • Langa Wonderland? Probabil langa parcul industrial nu merge, deoarece vor fugi muncitorii la meci in timpul programului…

  • Pe cand un referedum pentru schimbarea primarului?
    Cu toti vom plati(daca ramanem in Bistrita) toate fantasmagoriile puse in practica de primar

  • Cand a devenit primar domnul Cretu , Gloria Bistrita era in liga 1 . Acum fotbalul nu mai exista la Bistrita . Nelutu Sabau spunea zilele trecute ca Bistrita ar merita sa aiba macar o echipa in liga a 2-a . Pentru actuala administratie PSD de la primarie nu exista prioritati pe linie sportiva , ci doar lucrari publice facute de mantuiala la suprapret , partii de schi nefunctionale , strandul bun de reparatii dupa inaugurare , pasaje suspendate aiurea , 4 milioane de euro ratate la campusul „Liviu Rebreanu ” , veverite chinuite , gunoaie peste tot , si alte aberatii . La ce bugete s-au risipit, Bistrita ar fi trebuit sa arate cu totul altfel .

  • Stadionul a fost al orasului. Trebe vazut cum a ajuns pe mana smecherilor de la Gloria. Daca se cerceteaza o sa iasa la iveala smecheriile facute si atunci stadionul poate fi redobandit fara nici un ban.

    • a se vedea relatiile si decontarile intre AS Gloria 1922,FC Gloria si Fundatia Stadion si ajungeti la concluzia D-voastra.

  • Nu este bine să faci referendum pe această temă, pentru că cei care nu sunt interesați de fotbal votează împotrivă. Minoritătile trebuie protejate.
    Dacă îi lăsăm pe majoritari să decidă, nu se va construi niciodată Operă, Aeroport, şcoli pentru copiii care suferă de boli psihice, nu se vor construi piste de biciclete, etc.
    Cetatenii cu drept de vot, dacă nu au copiii cu nevoi speciale, votează împotriva construirii unei şcoli pt. elevii cu ADHD.
    Dacă ei nu schiază, votează împotrivă construirii pârtiei.
    Dacă ei nu au copiii care joacă tenis, votează impotriva construirii de terenuri de tenis.
    Dacă ei nu sunt dependenți de jocuri de noroc, vir vota împotriva deschiderii unui centru judetean care se ocupă cu tratarea ludomaniei.
    Minoritățile trebuie protejate.

  • Prea multe pretenții!
    Stadionul sa treaca in mod gratuit în proprietatea primăriei.

  • Intrebarea este gresit pusa.
    Trebuie votat pentru sau contra unui proiect bine facut care include si cumaprarea satidonului si perepesctiva ce se poate sau se va face cu el. Doar sa cumperi o rabla, care insusi ai finantat citeva ani, nu e nici o afacare, mai ales pentru primarie. Daca ar fi vorba de investitie intrun complex sportiv multifunctional cu anexe si diversitate, de ce nu. Dar doar un teren de fotbal? Nu prea. Mai ales la preturi umflate. A trebui sa primeasca cadou.

  • Miki ai dreptate. A fost si s a dus, dar cum? Au prmit sie de la primarie bani desi erau prvati , oare era legal? Intreb nu dau cu psrul.

    • echipa este a judetului,sa se recurga la un parteneriat public privat pe principii economice,cinstit si transparent,Bistrita fiind o pepiniera de talente care pot fi valorificate.

  • Fotbal vs handbal. Ultima găselniță. Când inca nu avem rezolvate alte tb . adică iluminat stradal in toate zonele orașului nu numai in centru, sa se reabiliteze si blocurile din periferie , piata de secol 21,apoi putem sa imprastiem banii pe fotbal si handbal. Ce câștiga orașul dacă investește in sport? Cu ceva ani in urma terenul unde este acum Lidl era teren de zgura. Se organizau vara concerte in aer liber. L a primit Gloria si l a vândut. Daca reabilitam stadionul cu bani sa mai construim unul cum se fac la noi reabilitarile , când e gata vine un.investitor si il cedam? Ca altfel nu investește in sport? E adev ca e păcat sa se distrugă dar poate exista si interese. Are o poziție buna si terenul valoreaza mult.

  • Am astepta niste investigatii pe tema stadionului si al terenului pe care e azi Lidl.
    Cum a ajuns in posesia Gloriei B-ta ?
    Pe ce bani sau poate chiar degeaba ?
    Cine sunt cei care au ,,daruit” ca dintr-al lor ?

  • Astept referendum si cu alte intrebari ; ex 1, Doriti sa amenajam o parcare in parcul M. EMINESCU si sa il stricam ? 2. Doriti sa taiem toti copacii sa scoatem iarba si florile si sa dalam toata PIATA CENTRALA ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.