Actualitate Economie

Blocurile ANL din Subcetate ”rămase în aer” vor fi terminate anul acesta, spune Creţu

Cele trei blocuri ANL din Subcetate, a căror construcţie a început în 2009 şi au rămas neterminate deoarece nu au mai fost alocaţi bani, vor fi finalizate în acest an, anunţă primarul Ovidiu Creţu. Ce sume au fost repartizate în bugetul local pentru realizarea de blocuri ANL şi locuinţe sociale.

”Construcţia celor trei blocuri ANL nu a mai continuat deoarece Guvernul de tristă amintire nu a mai asigurat finanţare şi acestea au rămas în aer. Firma din Bistriţa care a început lucrările a dat ulterior faliment. Guvernul Ponta a reziliat contractele, a făcut inventarierea, iar procedura de reatribuire a lucrărilor este în curs. Aşteptăm să se finalizeze pentru ca lucrările să înceapă. Finalizarea procedurilor este o chestiune de săptămâni, iar blocurile vor fi terminate în acest an”, a spus Ovidiu Creţu.

În bugetul pe 2015 au fost alocaţi bani pentru o serie de investiţii legate de blocurile ANL şi blocurile sociale.

60.000 de lei au fost repartizaţi pentru lucrări de amenajare a spaţiilor situate la parterul bl. 9, care aparţin municipalităţii, în funcţie de reluarea lucrărilor de către ANL. Blocurile nr. 7, 8 şi 9, după cum sunt numerotate în document, cu 138 de unităţi locative, incluse în etapa a III-a, ar trebui finalizate în acest an de ANL.

Pentru etapa a IV-a de realizare de blocuri ANL în Subcetate (5 blocuri cu 200 de apartamente) au fost prevăzute 70.000 de lei pentru proiectare.

1.232.000 lei va fi folosit pentru realizarea blocului nr. 1 de locuinţe sociale din Viişoara, iar 200.000 de lei pentru sistematizarea lui pe verticală. Blocurile numerotate de la 2 la 9 au fost finalizate şi date în folosinţă.

Pentru etapa a II-a de blocuri sociale în Viişoara (5 blocuri cu 160 de apartamente) a fost prevăzută suma de 83.000 de lei pentru proiectare.

4 comentarii

  • Cartierul ANL Subcetate, construit in mandatul lui Vasile Moldovan, putea sa devina cel mai select cartier al Bistritei. Pozitionat pe un platou mai inalt fata de restul orasului, ofera o priveliste splendida asupra imprejurimilor. Din pacate a trebuit sa vina Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o fauna dubioasa, spre dezamagirea si indignarea locuitorilor de aici, reducand totodata perspectivele dezvoltarii unei zone rezidentiale, care putea deveni o perla. Acum, dupa ce raul a fost facut e mai greu sa corectezi urmarile.

  • Parcul MIHAI EMINESCU in pericol. Administratia incalca legea 24 a spatiilor verzi. Bistriteni :aparati-va parculetul. Atentie APM si GARDA de MEDIU. Nu dati aprobarile, altfel veti fi chemati in instanta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.