Actualitate

Brazi la ghiveci de la elevii Liceului Tehnologic Agricol pentru bunicii din Căminul de bătrâni

Bunicii care locuiesc la Căminul de persoane vârstnice din Bistriţa au fost vizitaţi deja de Moş Nicolae. Elevii de la Liceul Agricol au vrut, anul acesta, să inverseze rolurile şi să fie ei cei care le fac o bucurie celor în vârstă. Copiii le-au dăruit bunicilor brazi la ghiveci împodobiţi pe care au promis că, după sărbători, îi vor planta în curtea căminului. (FOTO)

Câte un brăduţ împodobit pentru fiecare cameră şi o pungă cu multe bunătăţi. A fost darul pe care elevii de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa au ales să-l ofere bunicilor de la Căminul pentru persoane vârstnice cu o zi înainte de seara de Moş Nicolae.

În felul acesta, ei au îmbinat ideea de voluntariat şi cu dărnicia pe care fiecare creştin simte nevoia să o arate aproapelui în special în perioada sărbătorilor.  Dintr-un camion au fost descărcaţi, în total, 17 brăduţi la ghiveci, frumos împodobiţi, chiar şi cu conuri de brad, cu beteală şi globuri, care au ajuns apoi în camerele bunicilor şi le-au înseninat ziua.

„Elevii liceului nostru sunt implicaţi în multe acţiuni de voluntariat. Fiind în preajma sărbătorilor, s-au gândit să le ofere bunicilor multă căldură şi dragoste. Ei ştiu că numai dăruind vei dobândi aşa că am venit să le facem viaţa mai frumoasă. Ne-am gândit că aceşti brăduţi îi vor face să fie mai veseli, mai optimişti şi să privească viaţa mai cu mult drag”, a declarat directoarea şcolii, prof. Mariana Vlad.

Profesoara Maria Runcan Pop, sufletul acestui eveniment, a declarat că acţiunea elevilor de la Liceul Tehnologic Agricol marchează Maria Runcan PopZiua Internaţională a Voluntariatului. „Am promis că revenim la Căminul de persoane vârstnice. Am adus multă dragoste, am venit cu aceste ghivece pentru că, pe lângă oxigenul pe care îl produc brăduţii, la primăvară îi plantăm în curte unde este loc suficient. Noi facem voluntariat de mult timp. Brăduţii sunt de la Prundu Bârgăului, sponsorizaţi de Ocolul Silvic. Deocamdată, liceul nu are o pepinieră, dar avem în vedere să amenajăm una fiindcă noi facem des astfel de cadouri şi ne-ar fi de folos. Ca să ajungă la înălţimea aceasta, un brăduţ are nevoie de câţiva ani. Seminţele de brad geminează foarte încet, nu toate sunt fertile, iar perioada de creştere este de mulţi ani. De aceea, am evitat să-i tăiem. Brăduţii sunt ca şi copiii. Mă uit la ei cum cresc şi mi se umple sufletul de bucurie. Mesajul nostru pentru toată lumea este să nu taie brazii”, a spus Marian Runcan Pop.

Fiecare brăduţ a adus lumină, lacrimi de bucurie şi multă emoţie în fiecare cameră. Bunicii le-au mulţumit elevilor pentru darul lor frumos şi au promis că vor avea grijă de brăduţi să rămână verzi şi frumoşi până la primăvară.

brazi bunici 1 brazi bunici 2 brazi bunici 3 brazi bunici 4 brazi bunici 5 brazi bunici 6 brazi bunici 7 bunici brazi 1

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.