Actualitate

Brazii în ghiveci și-au făcut apariția. Cât costă

Brazii în ghiveci sunt primii pomi naturali de Crăciun care au apărut pe piață. Pot fi găsiți în magazine de profil la prețuri diferite, în funcție de dimensiune și de cât de bogată este coroana.

Cei mai ieftini sunt molizii în ghiveci care costă 89,99 de lei și au între 60 și 80 de centimetri înălțime. Brazii verzi cu înălțime între 100 și 120 de centimetri costă 121,8 lei, iar molidul argintiu de aceeași înălțime costă 245,9 lei. Cei mai scumpi brazi la ghiveci au între 120 și 140 de centimetri înălțime și costă 398,9 lei.

Avantajul unui brad crescut în ghiveci este că va rămâne verde în anul recoltării și în perioada imediat următoare, însă apoi există riscul să nu îi priască temperaturile sau mediul în care este păstrat și o parte din ramuri să se usuce în câteva luni.

Dacă alegeți un brad la ghiveci, merită să știți că bradul ca specie în general și cel aflat la vârsta plantării în ghiveci în mod special nu este recomandat să fie ținut la temperaturi mari, nu este mare iubitor de apă și lumină, însă are nevoie de spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor și de un mediu propice dezvoltării.

Ca urmare, nu țineți un brad în ghiveci mult după trecerea sărbătorilor de iarnă, ci încercați să îl replantați în exterior, într-un spațiu adecvat.

În mod normal, bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului și poate fi păstrat până în 7 ianuarie, ziua în care este cinstit Sfântul Ioan Botezătorul, când se încheie practic sărbătorile de iarnă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.