Actualitate

Bucătăria la superlativ: cea mai mare, aglomerată, scumpă, rapidă și fierbinte bucătărie din lume

Bucătăriile par a fi camera care poate spune o întreagă poveste socio-economică. Funcțiile principale ale unei bucătării sunt de a stoca, pregăti și găti mâncarea și de a îndeplini sarcini conexe, cum ar fi spălarea vaselor. Camera sau zona pot fi folosite și pentru luarea meselor, divertisment și spălătorie.

Evoluția bucătăriei este legată de invenția aparatelor electrocasnice de gătit și de dezvoltarea infrastructurii de apă, capabile să furnizeze apă potabilă reședințelor private. Astăzi, proiectarea și construcția bucătăriilor este o industrie extrem de profitabilă în întreaga lume. Multe bucătării au o plită pe gaz sau electrică, un cuptor cu microunde, o mașină de spălat vase și alte aparate electrocasnice.

De la cele de bază la bucătării moderne și extravagante pe care le putem găsi cu ușurință în ziua de astăzi, fiecare epocă a adus un nou mod de a găti. Iată câteva aspecte destul de fascinante despre bucătării și despre lucrurile pe care le găsiți în ele.

Cea mai mare bucătărie din lume

Cea mai mare bucătărie din lume se găsește în templul Jagannath, India. Acesta servește 5.000 până la 10.000 de oameni pe zi și, prin urmare, trebuie să fie destul de mare. Măsoară 45,7 m lungime pe 30,4 m lățime și în total există 32 de camere, conținând 250 de cuptoare. Aproximativ 1000 de bucătari (suara) și asistenți lucrează în bucătărie deodată.

Cea mai aglomerată bucătărie din lume

Dacă ați crezut că a servi între 5.000 și 10.000 de oameni pe zi e mult, gândiți-vă din nou. Templul Sikh Golden din Amritsar, tot în India, servește în medie aproape 100.000 de oameni pe zi – iar mâncarea este 100% gratuită. 200.000 de roti sunt gătite folosind o bandă transportoare și un cuptor mecanizat și, într-un mod incredibil, toate sunt realizate manual de voluntari. Pentru fiecare masă, gătesc în medie 1.500 kg de orez, 13.000 kg de linte și 2.000 kg de legume.

Cea mai scumpă bucătărie de pe planetă

Cea mai scumpă bucătărie din lume costă 1.000.000 de lire sterline. A fost proiectată de Claudio Celiberti și a durat mai mult de 12 luni. Acesta a creat și inclus dulapuri din cristal de Murano. Doar insula de bucătărie a costat 36.850 de lire sterline.

Cea mai îndepărtată bucătărie de pe planetă

Acest premiu revine Stației de Cercetare Științifică Amundsen-Scott. Situată pe Polul Sud, este și cea mai sudică bucătărie de pe planetă. Cu temperaturi care scad la -73° C, locuitorii, necesită multă mâncare, astfel încât această bucătărie trebuie să fie pregătită pentru a găti mese bogate în calorii pentru un număr mare de oameni. Bucătăria din stația de cercetare științifică Amundsen – Scott trebuie să găzduiască până la 200 de persoane odată.

Cea mai îndepărtată și cea mai înaltă, cea mai rapidă, cea mai fierbinte, cea mai rece și cea mai scumpă

Credeți sau nu, Stația Spațială Internațională are, de fapt, un spațiu de gătit la bord care, la 408 km deasupra suprafeței Pământului, este cea mai înaltă bucătărie „din lume”. Călătorind la 7,66 km / s, aceasta este, de asemenea, cea mai rapidă și cu temperaturi fluctuante de la 121° C la -157° C, este atât cea mai fierbinte, cât și cea mai rece. Construirea Stației Spațiale Internaționale a costat 150 de miliarde USD, deci din punct de vedere tehnic este și cea mai scumpă bucătărie. În mod surprinzător, gătitul poate fi dificil, astfel încât astronauții folosesc de fapt bandă adezivă pentru a lipi accesoriile de gătit pe suprafețele de lucru.

Iată alte câteva lucruri interesante despre obiectele folosite în bucătării:

1. Știați că Japonia și China utilizează peste 70 de miliarde de bețișoare în fiecare an, ceea ce produce stres de mediu asupra industriei chinezești a lemnului?

2. Setul de tacâmuri de argint deținute de Hitler și Eva Braun s-a vândut cu puțin peste 17.000,00 USD la licitație.

3. New Jersey are un muzeu cu linguri cu mai mult de 5.000 de linguri din fiecare stat și aproape din fiecare țară din lume.

4. Bucătarii din Italia și Afganistan au folosit coji de nucă ca unitate de măsură, deoarece are o dimensiune constantă – în jur de 2,5 până la 3,5 cm în diametru.

5. Un împărat chinez a folosit bețișoare de argint pentru a se proteja de otrăvirea cu arsen. Dar nu le-a putut folosi mult timp, deoarece argintul se încălzea foarte repede.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS