Social

Budacu de Jos: Acces la rețelele de apă și canalizare pentru toți locuitorii comunei la finalizarea proiectului prin PNDL

Primăria Budacu de Jos va derula proiectul ”Construire rețea canalizare, stație de epurare și extindere rețea de apă în comuna Budacu de Jos”, cu o valoare totală estimată de 14.238.868 lei, din care Construcţii-Montaj – 9.656.424 lei. Cheltuielile neeligibile se ridică la 334.981.00 lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.

Lucrările vor începe la anul, iar la terminarea lor toți locuitorii comunei Budacu de Jos se vor putea racorda la rețelele de apă și canalizare.

Se vor realiza: 22.802 metri liniari de conductă de canalizare; 8.015 metri conductă de refulare; 471 cămine de vizitare din beton, cu diametrul DN800; 16 staţii de pompare; o staţie de epurare 2.500 LE; 7.718 metri liniari de conductă alimentare cu apă; 33 bucăţi de cămine de vane; 47 hidranţi supraterani.

Anul acesta, Primăria Budacu de Jos a finalizat proiectul ”Reţea de canalizare în localitatea Jelna”, rețeaua dată în concesiune companiei de apă Aquabis SA. Lucrările au fost realizate cu bani guvernamentali în cadrul etapei I a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa I. Investiția, cu o valoare de 5,4 milioane lei, a prevăzut realizarea a 12.711 m de reţea de canalizare, construcţia unei staţii de epurare, dar şi a unei staţii de pompare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.