Proiectul de buget al județului Bistrița-Năsăud pe anul 2021 este în consultare publică. Dezbaterea publică va avea loc în 8 aprilie, la ora 16.00, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, tot luna viitoare proiectul bugetului urmând să fie supus aprobării plenului CJ. Veniturile sunt estimate la 391.107.000 lei, iar cheltuielile la 459.094.000 lei.
KissFM
GA – Vertical
Titlu Comentarii recente
Comentarii recente
Comentarii recente
- Gigi Contra la Prima operație cu robotul Da Vinci la SCJU Bistrița. ”Moment istoric”
- VASILE Miriță la Bărbat în stare foarte gravă după ce a fost strivit de un utilaj la Budacu de Jos
- Marcel la Prima operație cu robotul Da Vinci la SCJU Bistrița. ”Moment istoric”
- Cox2 la Schimbări în conducerea Spitalului de Urgență. Cine este noul director medical
- Bing la Schimbări în conducerea Spitalului de Urgență. Cine este noul director medical
Titlu Articole Recente
Articole recente
Ultimele articole
- Merigo a pregătit pentru sărbători platouri cu prăjituri asortate, torturi festive, ciocolată Dubai
- Programul ”Primul student din familie”, lansat la Extensia Bistrița a UTCN
- Măsurile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
- Trăim momente de o gravitate extremă, care impun tuturor forțelor de dreapta să fie solidare
- Să construim viitorul împreună: de ce să votăm Antal Attila și Budai György, candidații UDMR din județul Bistrița-Năsăud?
- Cod galben și cod portocaliu: vânt, lapoviță, ninsori, viscol la munte
- Schimbări în conducerea Spitalului de Urgență. Cine este noul director medical
Din proiectul de buget al județului Bistrița-Năsăud pe anul 2021, rezultă că la sectiunea INVESTITII PUBLICE , o mare parte din resursele bugetare sunt alocate pentru finantarea unor investitii în sănătate, ceea ce nu e rău. Numai că , de când la conducerea judetului se află Radu Moldovan, Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor.
Acesta a început prin mutarea Bibliotecii Judetene în sediul fostei filiale a BNR, după ce la dorinta IPS Bartolomeu Anania clădirea respectivă a fost gata reabilitată si pregătită să gazduiască un muzeu de arta religioasă. Răducu venit la de-a gata si a schimbat destinatia clădirii, în cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru bibliotecă, iar ulterior a improvizat o anexă pentru depozitul de carti, înghesuită in părculetul respectiv. Acelasi lucru s-a întâmplat si in cazul Cinematografului Dacia. Astfel, tot în mandatul său a fost „mutilat” Cinema Dacia singurul cinematograf din judet, transformând sala mare intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice, in care au inghesuit o scenă de dimensiuni reduse.
Iată că acum se încearca o nouă improvizatie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița prin cumperarea clădirii fostului hotel Krone, care urmează să fie reabilitat si adaptat pentru unele sectii spitalicesti. Si asta nu e totul. La capitolul 71.01.01- Constructii, se prevede extinderea pavilion de spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă si cea propusă. Dacă tot e nevoie de extinderea unor spatii spitalicesti, de ce să le înghesui lângă clădirea existentă unde oricum spatiul este destul de limitat. După cum se stie, se vorbea incă din anul 2009 când ministrul sănătătii in guvernul Emil Boc era liberalul Eugen Nicolaescu, despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita.
Conform proiectului respectiv spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, prin anul 2017, pe vremea guvernării PSD, se zvonea că din cauza unor intârzieri privind documentatia pentru construirea spitalului regional, Clujul era în pericol să piardă investitia. Atunci Radu Moldovan, presedintele CJ Bistrita-Năsăud a făcut o oferta spunând că Bistrita are o suprafață de teren ideală lângă Liceul Agricol, de câteva zeci de hectare, iar minimul suprafeței de teren pentru un spital regional este de 10 hectare, iar suprafața optimă de 12 hectare.
In concluzie, pentru extinderea unor sectii spitalicesti cel mai bine este să se renunte la improvizatii , iar aceste extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură.
Acum am descoperit în poza atașată unde este poarta județului, wc-ul județului știm că este la primărie.