Cu toate că şcoala a început de mai bine de două luni, abia acum elevii din Bistriţa-Năsăud au început să primească din partea autorităţilor lapte. Cornurile sunt şi ele pe drum, iar pentru mere trebuie să aştepte să treacă anul.
Teofil Cioarbă, director în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a explicat, în şedinţa Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud că pentru furnizate lapte UHT pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din învăţământul de stat cu program normal de 4 ore, licitaţia este finalizată.
„Din 22 noiembrie s-a început livrarea acestor produse. Contractul s-a încheiat cu Dorna Lactate SA la un preţ per bucată de 0,63 de lei fără TVA. Beneficiari sunt 33.865 de elevi şi preşcolari. Pentru furnizarea de produse de panificaţie pentru aceiaşi beneficiari, licitaţia este în faza de evaluare. Data estimată a semnării contractului este 15 decembrie 2016 cu durata contractului de până la 16.06.2016, iar beneficiari 33.865 de elevi şi preşcolari”, a explicat el.
De asemenea, pentru mere care să fie furnizate elevilor din clasa pregătitoare şi elevi din clasele I-VIII , licitaţia este tot în faza de evaluare. Data estimată a semnării contractului este luna ianuarie, iar durata contractului este maxim 88 de zile de şcolarizare, iar beneficiari sunt 27.835 de elevi.
Pentru preşcolarii din grădiniţe de stat sau private acreditate, licitaţia e publicată în SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 29 decembrie ora 16.00, iar durata contractului 88 de zile de şcolarizare, iar beneficiari 6550 de preşcolari.
Întrebat de ce s-au organizat atât de târziu licitaţiile, el a explicat că noua lege a achiziţiilor publice a apărut în luna mai cu dată de aplicare luna iunie.
„Normele de aplicare au apărut ulterior apariţiei legii. Nu avem altă explicaţie. Procedura de achiziţie e foarte greoaie”, a mai spus Teofil Cioarbă.
incompetenta si deficienta romaneasca
uite asa se termina anul scolar si banii va raman pentru a achita mesele festive de la rest. giulia date in cinstea votantilor pansionari.
Guvernul ZERO doarme… In loc sa se ocupe de simplificarea regulilor de licitatie, sa scoata normele de aplicare a hotararilor ce le iau, iei dorm, sau haber n-au ce trebuie sa faca. Desigur, autoritatile locale nu pot face inafara legii nimic. Asa ca de data asta ”Carcotasul” n-are dreptate, acesti bani vin cu destinatie speciala, nu pot fi folositi la altceva cum sugereaza. Se vede clar rautatea lui, sau poate ”ai lui” asa faceau cand erau la butoane :)))) E CLAR.
Cred că programul laptele si cornul trebuie abandonat. E risipă de bani publici. Foarte multi copii nu beau laptele, iar cornurile le arunca la gunoi. Mai bine ați renova scolile cu banii cheltuiti pe lapte si cornuri.
Corect d-le Adrian! Sunt de aceeaşi părere că este o risipă inutilă din moment ce copiii aruncă aceste produse care nu au nici un gust. Sunt doar bani aruncați în vânt, cu care s-ar putea face multe lucruri utile în şcoli, începând de la igienă şi curățenie, până la dotări cu aparatură performantă în sălile de clase şi laboratoare.