Actualitate Social

AJOFM: 680 de joburi la Bursa generală a locurilor de muncă. Ce meserii se caută

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud organizează vineri 24 aprilie, de la ora 10.00, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil”, Bursa generală a locurilor de muncă. 69 de agenţi economici, care oferă 680 de locuri de muncă vacante, şi-au anunţat participarea la bursă.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă.

Pentru Bursa generală a locurilor de muncă din acest an, 69 de agenţi economici din judeţul Bistriţa-Năsăud oferă persoanelor active pe piaţa muncii aflate în căutarea unui loc de muncă un număr de 680 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: pentru persoanele cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată) – 40 locuri de muncă; pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 640 locuri de muncă.

Principalele ramuri de activitate în care sunt oferite locurile de muncă vacante pentru persoanele cu studii superioare sunt: fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente; fabricarea autovehiculelor de transport rutier; fabricarea echipamentelor electrice; fabricarea produselor din cauciuc şi a maselor plastice; fabricarea produselor lactate; industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal; activităti de curăţenie; activităţi de asigurări; hoteluri şi alte facilităţi de cazare; comerţ cu ridicata şi amănuntul.

Principalele meserii aferente locurilor de muncă oferite pentru persoanele cu studii superioare sunt: inginer; programator producţie; director; inspector resurse umane; manager relaţii clienţi; auditor intern; manager proiect; inspector vânzări directe; consultant asigurări; tehnolog în industria alimentară; economist; expert achiziţii publice; analist studiul materialelor; consilier juridic.

Principalele ramuri de activitate în care sunt oferite locurile de muncă vacante pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt: industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal; industria metalurgică; lucrări speciale de construcţii; construcţii de clădiri; fabricarea articolelor de îmbrăcăminte; fabricarea produselor textile; fabricarea echipamentelor electrice; fabricarea produselor din cauciuc şi a maselor plastice; fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente; fabricarea autovehiculelor de transport rutier; comerţ cu amănuntul;

Principalele meserii aferente locurilor de muncă oferite pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt: muncitor necalificat; lăcătuş mecanic; sudor; operator maşini unelte cu comandă numerică; operator mase plastice; electrician; şofer autocamion maşina de mare tonaj; confecţioner plase din sârmă; ţesătoare; confecţioner toroane la conductori electrici; confecţioner tricotaje; bucătar; ospătar; barman; agent de securitate; lucrător comercial; mecanic auto; îngrijitor clădiri; manipulant mărfuri; fierar-betonist; dulgher; excavatorist; instalator instalaţii apă-canal; motostivuitorist; cameristă hotel; agent vânzări; etc.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă active pe piaţa muncii sunt rugate să-şi întocmească un curriculum vitae şi să se prezinte cu acesta la Bursa generală a locurilor de muncă, informează instituţia condusă de Otilia Râpan.

Zece persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, participă la bursă. Deţinuţii care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie. Totodată,Penitenciarul Bistriţa va desfăşura şi o acţiune de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2015-2016, a viitorilor angajaţi din sistemul penitenciar. Astfel, o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Bistriţa va prezenta celor interesaţi, la standul alocat, oferta de învăţământ pentru anul şcolar şi universitar 2015-2016. În cadrul acestei acţiuni, vor fi distribuite pliante cu instituţiile de învăţământ care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare în vederea stimulării interesului tinerilor pentru oferta educaţională.

Bursa se va desfaşura la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” din Bistriţa, str. Rodnei nr. 23, vineri 24 aprilie începând cu ora 10.00.

Foto: arhivă

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS