Actualitate

Bursa locurilor de muncă a atras ca un magnet sute de bistriţeni

Peste 350 de persoane aflate în căutarea unui job au mers vineri la bursa organizată de Camera de Comerţ şi AJOFM la Hotel Bistriţa, unde 31 de angajatori au pus la bătaie 272 de posturi în diverse domenii, dintre care 64 pentru muncitori necalificaţi.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, a organizat vineri, la Hotel Bistriţa, Bursa locurilor de muncă.

Cu puţin timp înainte de deschiderea bursei, parcarea din faţa hotelului devenise neîncăpătoare, intrarea fiind păzită de jandarmi.

Oamenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au aşteptat răbdători să intre în sală pentru a sta faţă în faţă cu angajatorii. Accesul în restaurantul hotelului, acolo unde a fost organizată bursa, a fost făcut pe serii, pentru ca sala să nu se aglomereze şi mai tare.

La bursă au fost prezenţi 31 de agenţi economici şi au fost puse la dispoziţia participanţilor un număr de 272 de locuri de muncă, din care 31 pentru persoane cu studii superioare, 177 pentru muncitori calificaţi şi 64 pentru necalificaţi (30 de posturi de ucenici).

La Bursa locurilor de muncă au participat şi 24 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bistriţa. Cei care au fost selectaţi să vină la acţiunea de vineri urmează în prezent cursuri de calificare profesională ori au absolvit un astfel de curs în penitenciar în anul 2011 şi au mai puţin de un an de executat până la discutarea în comisia de eliberare condiţionată.

Prin această acţiune, organizatorii şi-au propus îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor şi a persoanelor inactive, precum şi sprijinirea lor în găsirea unui job sau în dezvoltarea unei afaceri corespunzătoare abilităţilor proprii.

Vezi aici mai multe imagini de la Bursa locurilor de muncă!

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS