Autorecenzarea online în cadrul Recensământul Populației și Locuințelor se va încheia în data de 15 mai. Oamenii își pot introduce datele prin accesarea plaformei de autorecenzare, singuri sau asistați de recenzori, cei mai mulți optând pentru această ultimă variantă.
În județul Bistrița-Năsăud și-au înregistrat datele peste 80.000 de oameni, iar în ultimele zile au început să se aglomereze punctele de autorecenzare asistată.
”Am venit aici pentru că suntem mai în vârstă și nu ne descurăm singuri. Sunt prea multe date care se cer și nu vrem să greșim. Mai erau trei persoane în fața noastră, merge bine din câte văd”, a spus un cetățean.
”Acum, pe ultima sută de metri sunt destul de mulți cei care vin la punctul de autorecenzare asistată (din parcarea magazinului Kaufland de pe Bulevardul Independenței – n.r.). În primele săptămâni au venit mulți pensionari, iar în ultimele zile vin cei care optează pentru o zi liberă la serviciu”, a spus Paul Gălățan, unul dintre recenzorii de aici.
Completarea chestionarului de recensământ durează între 10 și 20 de minute. Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația de cetățenilor de a răspunde la recensământ. Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.
Următoarea etapă constă în colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în cadrul cărora datele colectate vor fi înregistrate, cu ajutorul tabletelor, în chestionarul electronic. Această etapă se va desfăşura între 16 mai – 17 iulie.
De la jumătatea lunii martie, de când s-a dat startul recensământului, peste 5,5 milioane de români au completat chestionarele online, majoritatea asistați de un recenzor. Ținta Institutului Național de Statistică este ca 35% din totalul populației estimate a României să completeze chestionarele de autorecenzare online, până în 15 mai, termenul limită al procedurii.
O zi libera ( platită de către cine ) pentru 10 min de complectat un chestionar .
O zi libera ( platita de catre cine )pentru vaccinare
O zi libera ( platita de catre cine ) pentru donare sânge
Si incă atatea zile libere de toți sfinții si sărbători nationale si internationale
Și noi când “mai cosim”?
Orice leu primit de la stat, fără ca tu să muncesti, fara să produci ceva, provoacă inflație.
–
Sunt prea mulți bani in circulatie, bani care nu au acoperire in bunuri!
Un Guvernator al unei Bănci Naționale Scandinave, a propus combaterea inflației, prin creșterea taxelor.
Astfel oamenii vor avea mai putini bani, iar masa monetară aflată in circulatie, va scădea la nivelul marfurilor/produselor fizice existente.
In tara noastra sunt mai putine zile libere decat in multe alte tari. Ce e rau in a primi o zi libera in plus? Oamenii au nevoie de ea pentru a -si rezolva unele probleme, pentru a se plimba, pentru a se odihni, etc. Cine nu doreste zi libera poate munci non-stop, nu va fi obligat sa o ia. Hai, relax!
WoW , Ce urîțenie de containăr. Aceste urîțeni at trebui să dispară din Bistrița să fie mutate la Cuca Măcăi în Cocoșul lângă pîrtie.