Actualitate

Cadavrul unui bărbat decedat în Italia, deshumat la o săptămână de la înmormântare

UPDATE / Cadavrul unui bărbat din localitatea Pintic, care a decedat în Italia, a fost deshumat la o săptămână de la înmormântare, la cererea familiei care are suspiciuni în legătură cu cauza morţii lui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat, marţi, că familia unui bărbat de 33 de ani, D. Marius, care a decedat în cursul acestei luni în timp ce se afla în Italia a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud o cerere prin care a solicitat ca aceasta să fie deshumat şi să i se facă un examen medico-legal deoarece are suspiciuni în legătură cu cauza morţii.

„Familia bărbatului este în conflict cu cea a soţiei lui. Este vorba de un conflict mai vechi care s-a acutizat la înmormântarea care a avut loc în satul Posmuş de unde este originară soţia bărbatului, în data de 22 ianuarie a.c. Atunci s-au agresat şi au distrus şi o maşină. Avem trei plângeri de la acel moment, două pentru lovire şi una pentru distrugere. Familia bărbatului susţine că a vrut să i se facă şi atunci un examen medico-legal ca să afle cauza morţii, dar că nu i s-a permis şi bărbatul a fost înmormântat. Au depus o cerere la Parchet pentru deshumare care le-a fost aprobată”, a declarat Antonela Gorgan.

Deshumarea s-a petrecut, marţi, în cimitirul din satul Posmuş în prezenţa unui echipaj de Poliţie şi a unuia de mascaţi, gata să intervină în cazul în care ar fi izbucnit un alt conflict.

„Nu a fost cazul să intervină. Cadavrul a fost dus la morgă pentru examinare şi, dacă medicii legişti vor spune că a decedat în condiţii suspecte, vom începe o anchetă. Noi nu am fost informaţi de Poliţia italiană că moartea bărbatului ar fi fost suspectă. Rămâne de văzut ce rezultă din examinarea cadavrului”, a declarat Antonela Gorgan.

În cazul în care se dovedeşte că bărbatul a fost ucis, aşa cum bănuieşte familia lui care a cerut deshumarea, ancheta va fi coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 1 feb / În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că decesul bărbatului s-a datorat asfixiei mecanice prin spânzurare, iar moartea poate data din 12 ianuarie a.c. În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru clarificarea împrejurărilor de fapt.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS