Actualitate

Cadavrul unui bărbat decedat în Italia, deshumat la o săptămână de la înmormântare

UPDATE / Cadavrul unui bărbat din localitatea Pintic, care a decedat în Italia, a fost deshumat la o săptămână de la înmormântare, la cererea familiei care are suspiciuni în legătură cu cauza morţii lui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat, marţi, că familia unui bărbat de 33 de ani, D. Marius, care a decedat în cursul acestei luni în timp ce se afla în Italia a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud o cerere prin care a solicitat ca aceasta să fie deshumat şi să i se facă un examen medico-legal deoarece are suspiciuni în legătură cu cauza morţii.

„Familia bărbatului este în conflict cu cea a soţiei lui. Este vorba de un conflict mai vechi care s-a acutizat la înmormântarea care a avut loc în satul Posmuş de unde este originară soţia bărbatului, în data de 22 ianuarie a.c. Atunci s-au agresat şi au distrus şi o maşină. Avem trei plângeri de la acel moment, două pentru lovire şi una pentru distrugere. Familia bărbatului susţine că a vrut să i se facă şi atunci un examen medico-legal ca să afle cauza morţii, dar că nu i s-a permis şi bărbatul a fost înmormântat. Au depus o cerere la Parchet pentru deshumare care le-a fost aprobată”, a declarat Antonela Gorgan.

Deshumarea s-a petrecut, marţi, în cimitirul din satul Posmuş în prezenţa unui echipaj de Poliţie şi a unuia de mascaţi, gata să intervină în cazul în care ar fi izbucnit un alt conflict.

„Nu a fost cazul să intervină. Cadavrul a fost dus la morgă pentru examinare şi, dacă medicii legişti vor spune că a decedat în condiţii suspecte, vom începe o anchetă. Noi nu am fost informaţi de Poliţia italiană că moartea bărbatului ar fi fost suspectă. Rămâne de văzut ce rezultă din examinarea cadavrului”, a declarat Antonela Gorgan.

În cazul în care se dovedeşte că bărbatul a fost ucis, aşa cum bănuieşte familia lui care a cerut deshumarea, ancheta va fi coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 1 feb / În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că decesul bărbatului s-a datorat asfixiei mecanice prin spânzurare, iar moartea poate data din 12 ianuarie a.c. În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru clarificarea împrejurărilor de fapt.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.