Actualitate

Câini din 14 țări la Bistritzer Burg Dog Show

(FOTO) Complexul Heidenfeld de la Viișoara găzduiește în acest sfârșit de săptămână ”Bistritzer Burg Dog Show 2021”, în fapt, patru competiții chinologice – două naționale și două internaționale- la care sunt înscriși câini din 111 rase. Din păcate, aceștia nu pot fi admirați de publicul larg, o măsură luată de organizatori pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.

Președintele Asociației Chinolgice Bistrița-Năsăud, Matilda Gubesch, a declarat că cei 540 de câini provin din 14 țări, pentru prima dată fiind înscris în competiții și un câine din China.

Este vorba de câini din România (327), Ucraina (70), Polonia (29), Franța (6), Republica Moldova (4), Slovacia (4), Austria (3), Ungaria (3), Italia (2), Cehia (2), Rusia (2), Finlanda (2), Portugalia (1) și China (1). 

”Organizăm aceste competiții din 1998, iar din 2015 am primit aprobare pentru a organiza expoziții internaționale. Este al doilea an în care avem patru expoziții, două naționale și două internaționale, din păcate fără public pentru că acestea au fost condițiile, dar să sperăm că vom scăpa de situația aceasta cu pandemia și vom reveni la concursurile normale. Avem câini de valoare din Finlanda, din Rusia, din Ucraina, câini pe care îi vezi pe podium la expoziții mari din țară, dar și la concursuri europene sau mondiale. Au venit mulți din străinătate. În luna aprilie – când era programată de fapt expoziția – am avut 950 de câini înscriși dintre care 200 din străinătate, record național. Din păcate, cu trei înainte am fost obligați să anulăm. Acum avem circa 100 de câini din străinătate, ceea ce e foarte bine dată fiind situația actuală care este așa cum e. Ne bucurăm că am putut organiza expoziția fiindcă aproape că nici nu mai credeam că este posibil. Din China a venit un Dobermann, cumpărat de un chinez din Rusia”, a spus Matilda Gubesch.

Ea a spus că regretă faptul că publicul nu are acces la acest eveniment așteptat de toată lumea.

”Nu am ce să fac. Aceasta este situația. Și noi ne-am supus regulilor și amn cerut certificat de vaccinare sau test. Nu vrem să fie probleme pentru că totuși Covidul acesta lasă niște amprente urâte când nu te aștepți. Toată lumea a înțeles situația. Am fost săptămâna trecută la Satu mare și tot așa s-a procedat, oamenii au înțeles și vor să participe fiindcă au nevoie de dreptul de reproducere. Fără acesta, taxele sunt imense ca să scoți acte la pui. Apoi, dacă ai câini foarte buni, te duci pentru titlu, nu doar pentru dreptul de reproducere pentru că e foarte important titlul acela care e înscris în pedigree de la părinți. Noi avem în județ. Anul acesta am scos pe puțin 100 de diplome. Stăm foarte bine în ce privește animalele de calitate”, a spus Matilda Gubesch.

Președintele Asociației Chinolgice Bistrița-Năsăud a spus că cei mai mulți pui au fost din rasa Ciobănesc de Asia Centrală: ”La noi în asociație am avut peste 300 de pui numai anul acesta. Nu sunt numai din județ, mai avem membri și din alte județe. Se pare că e la modă să ai câine de Asia Centrală. S-au adus mulți din Rusia, din Ucraina”.

PROGRAMUL CAC – CACIB DATA 7.08.2021

 • 7.15 – 9.15 – Accesul câinilor și controlul sanitar veterinar
 • 9.30 – Deschiderea oficială a competiției C.A.C.1
 • 9.30 – 12.30  – Arbitrarea câinilor pe ringuri CAC 1 și BOG în ring
 • 12.30 – 13.30 – Pauza de masă
 • 13.30 – 17.00 – Arbitrajul câinilor la ringuri  CACIB 1 și BOG în ring
 • 17.00-17.30 –  BIS

PROGRAMUL CAC – CACIB DATA 8.08.2021

 • 7.00 – 8.15 – Accesul câinilor și controlul sanitar veterinar
 • 9.00 – 12.00 – Arbitrajul câinilor pe ringuri CAC 2 și BOG în ring.
 • 12.00 – 13.00 – Pauza de masă 
 • 13.00 – 16.30 –  Arbitrajul câinilor la ringuri CACIB și BOG în ring.
 • 16.30-17.00 – BIS – SUPREME BIS
Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS