Politică

Călin Stan: Strategii sustenabile pentru reducerea traficului și a crizei locurilor de parcare în Bistrița

Lipsa locurilor de parcare și traficul aglomerat este o problemă reală în municipiul Bistrița, care nu poate să fie rezolvată de pe o zi pe alta, dar printr-o strategie integrată și sustenabilă, menită să genereze beneficii pe termen lung pentru întreaga comunitate reprezintă o prioritate.

🔵 Crearea de parcări la sol, supraetajate și subterane.

– Identificarea și achiziționarea de terenuri adecvate pentru construirea unor parcări la sol, supraetajate și subterane în punctele critice ale orașului.

– Tarifare dinamică pentru a încuraja utilizarea eficientă a locurilor de parcare, cu tarife mai mici pentru perioadele mai puțin aglomerate.

🔵 Implementarea unui sistem de parcare inteligentă.

– Instalarea de senzori de parcare și a unui sistem de management al parcărilor, care să permită monitorizarea în timp real a disponibilității locurilor de parcare.

– Crearea unei aplicații mobile și a unui portal online unde șoferii pot vedea în timp real unde sunt locuri de parcare disponibile, reducând astfel timpul petrecut în căutarea unui loc de parcare și diminuând intensitatea traficului.

🔵 Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public.

– Extinderea și modernizarea rețelei de transport public pentru a oferi alternative viabile și convenabile la utilizarea mașinilor personale.

– Implementarea unor abonamente avantajoase și a unor programe de reducere a costurilor pentru elevi, studenți și pensionari.

🔵 Promovarea mobilității alternative.

– Crearea de stații de închiriere a bicicletelor și a trotinetelor electrice în punctele cheie ale orașului.

– Campanii de conștientizare și informare pentru a încuraja locuitorii să utilizeze mijloace de transport alternative.

🔵 Optimizarea circulației prin soluții de management al traficului.

– Implementarea unui sistem inteligent de management al traficului care să ajusteze în timp real semaforizarea în funcție de volumul de trafic.

– Reconfigurarea unor intersecții și sensuri giratorii pentru a îmbunătăți fluiditatea traficului.

🔵 Consultare publică și transparență.

– Organizarea de consultări publice și sondaje pentru a implica cetățenii în procesul decizional și pentru a identifica problemele prioritare legate de parcare și trafic.

– Transparență totală în implementarea proiectelor, cu raportare periodică către cetățeni privind gradul lucrărilor și utilizarea fondurilor.

(Material electoral comandat de Partidul Uniunea Salvați România – USR Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, parte din Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei / Executat de Timp Online SRL – portal Timponline.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240009)