Actualitate

Călin Stan: USR crede în unitatea României și a diverselor comunități

”USR se alătură organizațiilor care celebrează Ziua Internațională a Romilor în fiecare an, la 8 aprilie. Această zi este și un bun moment de conștientizare a provocărilor cu care se confruntă comunitatea romă, în România, chiar și în aceste zile”, spune viceprimarul Bistriței Călin Stan, vicepreședinte USR Bistrița-Năsăud:

”Încă multe școli au ușile închise în fața copiilor romi. În continuare, sunt raportate multe cazuri de violență rasială care îi vizează pe reprezentanții acestei etnii, zilnic sunt supuși discriminării, atât în ce privește accesul la muncă, la îngrijire medicală cât și la serviciile publice și sociale.

Considerăm că este important pentru noi să ne asumăm greșelile trecutului și să colaborăm constant și continuu cu comunitatea romă pentru a ne înțelege unii pe alții și a ne respecta reciproc. Rolul nostru este să ajutăm comunitatea să aibă acces la propria cultură și identitate, să se bucure de integrare, demnitate și respect. Din punctul nostru de vedere, o țară care valorifică diversitatea culturală este o țară mai bună pentru toți cetățenii ei.

USR crede în unitatea României și a diverselor comunități din țara noastră și se delimitează de orice acțiune de divizarea între majoritate și minorități. Mai ales acum, în contextul războiului din Ucraina și, a perioadei dificile pe care o traversăm, de criză economică, energetică și de adâncire a sărăciei sociale, colaborarea între oameni, indiferent de etnie sau naționalitate, poate salva destine”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.