La ultima şedinţă cu directorii de şcoli, inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut directorilor de şcoli să fie foarte atenţi la cum constituie catedrele – adică normele didactice – pentru anul şcolar viitor.
„Vă rog cu mare grijă să constituiţi catedrele pentru anul şcolar viitor. E normală o anumită prudenţă a directorilor în a constitui catedrele şi în a le publica. În acest an am avut şi preţul acestei prudenţe. Şase colegi ar fi putut să se titularizeze pe 253 pentru erau pe o catedră, dar care a fost dată de director iniţial cu 16 ore sau cu 15 ore, şi completarea a venit abia în septembrie, după ce a început anul şcolar, iar aplicaţia nu a mai recunoscut-o ca post existent pe criteriile respective de titularizare. După ce ştiţi cifrele din planul de şcolarizare vă rog să deliberaţi, să încercaţi să adunaţi catedrele şi să vă aşezaţi oamenii ca să vă măriţi scorul de stabilitate”, a spus inspectorul şcolar general.
Camelia Tabără a cerut ca, pe toată durata vacanţei de vară, să existe în şcoală program de permanenţă. „Ccel care este acolo să urmărească de două-trei ori pe zi mailul, forumul şi site-ul ISJ. Pot fi situaţii pe care ni le cere Ministerul, situaţii de care avem noi nevoie ca să întocmim anumite materiale. Se deschid alte axe pentru proiecte şi atunci să ştim, în fiecare moment, de unde luăm date referitoare la şcoală”, a spus ea.
Inspectorul general a anunţat totodată că, în perioada următoare, că vrea să se întâlnească personal cu fiecare director de şcoală. „Ca şi anul trecut, aş vrea să mă întâlnesc cu fiecare dintre dumneavoastră în perioada 21-31 iulie. O să încerc să fac o planificare de 15-20 de minute. Şi anul trecut a fost extrem de util acest dialog cu dumneavoastră. Vreau să veniţi la o discuţie de principiu referitoare la normare, să înţeleg exact ce nevoi aveţi. (…) O să mă intereseze în egală măsură media pe clasă sau media normelor per număr de elevi. Atenţie! Nimeni nu poate miza în acest moment pe aprobarea colectivelor sub limita minimă sau peste limita maximă. Încercăm să reglăm lucrurile în marjele permise de legea învăţământului. Fiecare excepţie o vom discuta ca atare şi o vom aproba în septembrie după ce începe şcoala numai şi numai dacă într-adevăr întruneşte toate cerinţele ca să o tratăm ca excepţie”, a mai spus şefa ISJ.
Camelia Tabără a mai cerut ca, peste vară, să fie făcute lucrările de reparaţii, pregătirea combustibilului şi tot ce ţine de buna administrare a şcolii în colaborare strânsă cu autoritatea locală care e responsabilă de tot ce ţine de infrastructură.De asemenea, ea a anunţat că, în perioada următoare, microbuzele cerute de şcoli vor începe să sosească, însă maşinile vor fi înmatriculate de primării.
noooo asta taie si spanzura ca pe mosia lui tatsu nooo
pai e comunism. ce vrei ? nu mai tii minte cum era atunci ?ti se pare ca s-a schimbat ceva ???
noooooo e mai rau nooooo asta e o neocomunista de-a lui iliescu mai rea ca si criminalul de ceausescu nooooo
Din an in an ies de pe bancile scolii generatii tot mai dezorientate iar politrucii pusi sa conduca invatamantul nu spun nimic depre acest aspect.