În orașul Sângeorz-Băi vor fi montate aproximativ 50 de camere de supraveghere, anunță primarul Traian Ogâgău pe Facebook, dar vor fi supraînălțate și șase treceri de pietoni.
O altă măsură adoptată în oraș pentru siguranța pietonilor de această dată este ridicarea nivelului a șase treceri pentru pietoni pe strada Izvoarelor dat fiind accidentele grave și nerespectarea vitezei pe acest tronson. ”Pe aceste supraînălțari poți trece cu 50 km/oră dar nu mai mult, ceea ce e suficient. Siguranța cetățenilor este prioritate pentru noi!”
CITEȘTE ȘI:
Gândiți-vă bine la consecințele supravegherii în masă, înainte de a vă bucura și a lăuda decizia Primăriei Sângeorz-Băi! “Supravegherea în masă a fost criticată din mai multe motive, cum ar fi încălcări ale constituției și ale drepturilor de confidențialitate, ilegalitate, pentru pierderea libertăților politice și sociale, motive pentru care unii oameni se tem că va duce în final la un stat totalitar în cazul în care opoziția politică este strivită de programe de supraveghere. Un astfel de stat poate fi, de asemenea, menționat ca un stat cu poliție electronică.”
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Supraveghere_în_masă
Exista in momentul de fata astfel de supravegheri peste tot in lume. In localitatea mentionata consider ca este nevoie de asa ceva pentru a preintampina actele de criminalitate dar si pentru a constitui ca si mijloc probator in cazul in care cineva face o infractiune. Daca esti cinstit nu te deranjeaza ca politia este prezenta. De la acest lucru si pana la stat totalitar este cale lunga si nu cred ca lucrurile trebuie atat de usor amestecate. Politia electronica – de ce nu. Traim in epoca tehnologiei deci incurajez acest lucru.