Actualitate

Când ar putea fi gata lucrările la corpul A al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița va începe noul an școlar tot cu 400 de elevi relocați în spațiile Centrului Comunitar pentru Tineret CeTin și la Școala Gimnazială nr. 4 întrucât nu s-au terminat încă lucrările de reabilitare la corpul A.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, se estimează că șantierul de la corpul A se va închide până la finalul anului și elevii vor putea reveni în corpul A la 1 decembrie 2024.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și alte unități de învățământ din Bistrița, Năsăud, Beclean și unele comune vor începe anul școlar cu elevi mutați în alte spații decât cele proprii din cauza lucrărilor care fie nu s-au încheiat la timp, fie nici măcar nu au început. Iată cum stau lucrurile:

Grădinița nr. 10 Bistrița (structură a Grădiniței nr. 2) cu 89 de copii va funcționa până în 16 mai 2025 la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” întrucât clădirea intră în reabilitare termică cu bani din PNRR

Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bistrița este relocat până în 4 iunie 2025 la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” întrucât începe eficientizarea energetică a corpurilor A și B.

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița cu 1030 de elevi, unde se fac lucrări de reabilitare a corpului B, va funcționa în locație cu toate clasele din 1 septembrie 2024 fără să mai fie nevoie de găzduirea în clădirile Colegiului Tehnic ”InfoEl” Bistrița.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Bistrița cu 164 de elevi, dintre care 31 sunt relocați în clădirea Școlii ”Sfântul Stelian”, ar putea reveni la vechea locație în 7.11.2024

Palatul Copiilor Bistrița, frecventat de 874 de elevi, se mută la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița până în 1 iunie 2025 întrucât clădirea va intra la 1 septembrie a.c. în proces de reabilitare termică, lucrările urmând să dureze 10 luni.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița, frecventată de 267 de copii, va funcționa până la sfârșitul anului în curs cu 67 de copii relocați în clădirile Liceului cu Program Sportiv Bistrița.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Bistrița cu 67 de copii va funcționa până la 1 decembrie 2024 la Liceul cu Program Sportiv Bistrița întrucât se face reabilitare termică.

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița cu 500 de elevi intră și el în reabilitare termică, însă nu se știe deocamdată dacă se impun relocări.

Liceul Economic Năsăud cu 347 de elevi se relochează până la finalul anului școlar la Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud întrucât se face reabilitarea termică a clădirii, vor fi schimbate acoperișul și tâmplăria.

CSEI Lacrima Bistrița – structura Năsăud – mută 72 de elevi la Muzeul Grăniceresc Năsăud până în 30 iunie 2025 fiindcă încep și aici lucrări de reabilitare energetică.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean cu 127 de elevi se mută în clădirea fostului centru de plasament Beclean (Casa de Copii) până în 1 aprilie 2025 întrucât se va face reabilitare energetică

Școala Gimnazială ”Grigore Silași” Beclean va muta 437 de elevi de ciclu primar în clădirea în care funcționează ciclul gimnazial fiindcă se fac lucrări de renovare și dotare cu mobilier nou.

Școala Gimnazială Șieu Măgheruș mută 25 de preșcolari la Căminul cultural până în septembrie 2026 fiindcă se fac lucrări de modernizare a grădiniței.

Grădinița cu Program Normal Chintelnic mută 15 copii la Căminul cultural până la începutul lunii noiembrie fiindcă se fac lucrări de renovare energetică.

Școala Primară Nimigea de Sus cu 479 de elevi, aflată în reabilitare, are toate premisele să își primească elevii în clădirea modernizată la începerea anului școlar.

Școala Gimnazială ”Damian Nechiti” Ilva Mică cu 200 de elevi este în reabilitare, șantierul urmând să se închidă până la începerea noului an școlar.

Etichete

5 comentarii

  • La „Liviu” de abia a demarat procedura de achizitii publice pentru „lucrari suplimentare”. Monica penelista lui Radu de la ADI Gaz tocmai a anunțat săptămâna trecută. Pe Inspectoratul Scolar l-a durut în dosul pantalonilor de soarta a mii de elevi și îi doare și acum fix tot acolo. „Se estimează”, „nu se știe”, „se mută”. Niște pedale politice la Inspectorat! De Gimnazială 1 fără sală de sport de 5 ani, nimic. Halal să vă fie! Niște ostași și ăștia în slujba țării așteptând să scrie cineva o carte despre ei din banii furați din construcții și din „lucrari suplimentare” pentru vopsit gardul.

    43
    2
  • Un articol ce vine în sprijinul părinților , dezamăgiți de aceste prelungiri și de plimbatul pe la alte școli ! Poate vede cine trebuie și se iau măsuri pt cei incompetenți care nu își pot îndeplini funcțiile pt care sunt plătiți! Totuși cine poate fi tras la răspundere ?
    Dezamăgitor ce se întâmplă de atâția ani la acest Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița!

    13
    • @Angelica
      Vinovații ar fi:
      1. Compania Națională de Investiții – care nu a plătit la termen lucrările. Asta zice MIS Grup, ce se ocupă de lucrări.
      2. Firma MIS Grup, cu o lungă tradiție de nerespectare a termenelor contractuale la muuulte lucrări în Bistrița – renovarea Bisericii Evanghelice, pasajul din Decebal, pavajele din oraș și „Linia Verde” etc.
      3. Primăria Bistrița – care nu a aplicat penalități de întârziere firmei MIS Grup pentru depășirea termenelor contractuale.

      14
      1
  • Singurii care trag sunt niște copii nevinovați , care se chinuiesc prin niște clase mici și o curte în care pot face scurte plimbări mai rău ca deținuții , sună groaznic dar chiar așa este ! Groaznic !
    Rușine !!!

    8
    2
  • Scoala de la 7 un an de zile, ore scurte 4 ani, ore de dupa masa un an, 4 ani de zile copiii astia au avut permanent în fata ochilor bataia de joc.
    Urmeaza o noua generatie a batjocurii analfabetilor care ne conduc.
    Rusine sa va fie!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.