“Vârful epidemiei este aşteptat în perioada 20 aprilie – 5 mai. Până nu s-a ajuns la vârful epidemiei este absolut necesară menţinerea acestor măsuri care au rolul de a proteja sănătatea populaţiei. Dacă apoi lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-un interviu pentru Realitatea Plus, în care a vorbit despre cum vor încheia anul școlar elevii și studenții.
“Anul școlar va fi încheiat. Adică elevii o să-și dea toate examenele care se dau la sfârșit de an, la fel studenții își vor da toate examenele. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanța școlară să intensifice predarea online până se vor putea redeschide școlile și, de asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a transmis premierul.
Toate școlile și grădinițele din România sunt închise de pe data de 11 martie 2020 și până cel devreme pe 18 mai 2020, pentru a limita răspândirea pandemiei Covid-19.
“Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, în funcție de data la care se vor relua cursurile. Programa de examen pentru Evaluarea Națională și BAC 2020 “nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea”. Anunțurile oficiale au fost făcute pe 7 aprilie de ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei declarații de presă organizate “pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor”, în contextul pandemiei Covid-19.
“Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de Coronavirus, precum și de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a declarat Anisie.
Monica Anisie a anunțat că a “anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile naționale“, precum și sesiunea specială a Bacalaureatului pentru olimpici.
“Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020”, a declarat ministrul.
Profesoara Monica Halaszi de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița explică, într-o postare pe Facebook, de ce sistemul de învățământ românesc nu poate renunța la examenul de bacalaureat:
Foarte multa logica are Lucovid al XIX-lea. =))
Deci putem da drumul cand ajungem in varful epidemiei?
Zice ca „Până nu s-a ajuns la vârful epidemiei este absolut necesară menţinerea acestor măsuri „. Deci cand ajungem in varful epidemie se scot toate restrictiile?
Eu nu cred ca asta consuma numai alcoolice.
Imediat iar il vedem ca face urari familiilor celor decedati, depinde cate pahare are la bord.
Cred ca nu prea ati inteles articolul (asta in cazul in care l-ati citit)…
Deci, acolo scria ca varful pandemiei ar putea fi atins in perioada 20 APRILIE-5 MAI, iar scoala reluata dupa 18 MAI. Deci, nici vorba de a se scoate restrictiile in varful pandemiei…Cel mai probabil, ati citit printre randuri…
Se mai intampla…:)))