Actualitate

Când ar putea începe lucrările de modernizare și extindere a UPU

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, spune că licitația pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa” este pe final, oferta fiind în evaluare la Consiliul Județean.

”Eu o consider deja încheiată, este un ofertant, o asociere de firme. Sper ca în perioada imediat următoare să fie semnat contractul de proiectare (2 luni) și execuție. Noi deja am pregătit zona unde să mutăm UPU, cel mai probabil mutarea o vom face la sfârșitul lunii februarie pentru a elibera zona de UPU astfel încât constructorul să înceapă partea de demolări înainte de terminarea proiectării”, a declarat managerul SJU Bistrița.

Investiția va fi realizată cu bani europeni prin POR (peste 12 milioane lei), contractul de finanțare fiind semnat în martie 2019.

După realizarea investiţiei va rezulta o suprafață totală de 1.414 mp, iar UPU va fi dotată cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale. Aici puteți vedea care sunt lucrările propuse prin proiect.

La SJU Bistrița au început lucrările de construcție a unui heliport pe terasa superioară a spitalului, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Detalii aici.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.