”Pentru că este un act normativ, trebuie să îl afişăm 30 de zile. Vom face proiectul de hotărâre (n.r. – privind noua sesiune de selecţie a proiectelor în domeniul Sport de performanţă) în această săptămână, vom afişa şi putem să intrăm cu el cel mai devreme în luna mai. Aş fi preferat să putem intra în aprilie, însă termenul acela de 30 de zile nu l-am fi putut respecta. Într-un domeniu aşa de sensibil şi fiind vorba de sume aşa de mari trebuie să fim clari pe litera şi spiritul legii. Până anul acesta noi nu am finanţat sportul de performanţă pe Legea 350”, a spus primarul Ovidiu Creţu.
El a adăugat că ”este în regulă ceea ce s-a întâmplat pe proiectele din alte domenii”: ”Legea 350 are menirea să stimuleze asociaţiile, PNG-urile, să dezvolte activitate. Am încercat să facem asigurarea unui început mai uşor. Nu am redus sumele la nivel ridicol, nu am alocat 1.000 de lei la o asociaţie, ci suma cerută, undeva între 10.000 şi 15.000 de lei, deci o sumă cu care poţi să-ţi faci o dotare sau să ai un start. Suma alocată este rezonabilă şi va fi folosită în condiţii legale şi rezonabile”.
9 proiecte au fost depuse pentru finanţare nerambursabilă de la Consiliul Local pe Sportul de performanţă, unde suma totală alocată a fost de 1.500.000 lei (maxim 1.000.000 de lei pentru un proiect), însă niciunul nu a primit finanţare. ”Luând în considerare faptul că susţinerea sportului de performanţă este un obiectiv prioritar pentru municipiul Bistriţa cuprins în Strategia de dezvoltare locală a municipiului Bistriţa pentru perioada 2010-2030, întrucât proiectele admise în etapa a II-a de evaluare în cadrul secţiunii Sportul de performanţă – jocuri sportive au obţinut punctaje sub limita admisă pentru a primi finanţare în această sesiune de selecţie, propunem ca suma de 1.500.000 lei nedistribuită la această secţiune, să fie utilizată pentru o nouă sesiune de selecţie pentru domeniul Sportul de performanţă – jocuri sportive”, a precizat primarul Ovidiu Creţu în documentaţia proiectului care a fost supus aprobării Consiliului Local.
Proiectele trebuiau să primească un punctaj de minim 60. Punctajele obţinute: ACS Pro Volei Bistriţa – 46,55, ACS FC Bistriţa – 41,66, ACS Fotbal Junior Ardealul Bistriţa – 42,66. ”Au fost depuse 9 proiecte, din care 6 proiecte au fost respinse în prima etapă de evaluare, neîndeplinind condiţiile de eligibilitate. Cele trei proiecte admise în etapa a II-a de evaluare conţin obiective care nu pot fi măsurabile în anul calendaristic 2015, ci în anul 2016, motiv pentru care acestea au obţinut punctaje sub limita admisă pentru a putea fi finanţate. Astfel, la secţiunea Sportul de performanţă – jocuri sportive nici un proiect nu poate primi finanţare în această sesiune de selecţie”, se arată în raport.
Adaugă comentariu