”Vatra Dornei este primul oraș pe Via Transilvanica și pe teritoriul administrativ al acestuia se află kilometrul 100, de la Putna. Acolo am lăsat 19 pietre de hotar și domnul primar Ilie Boncheș ne-a spus să plecăm mai departe ca să nu-i încurcăm la treabă. Am auzit că s-au și apucat. Ne propunem ca în ziua de 22 iulie să dăm în folosință porțiunea Via Transilvanica din Bucovina. Acest lucru depinde de acum numai de efortul oamenilor din comunitate și angajamentul lor în montarea pietrelor de hotar. Cale bună!”,
a anunțat Asociația Tășuleasa Social.
Via Transilvanica – ”Drumul care unește” este un proiect născut în 2018, de Centenar. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze și să documenteze un traseu de aproape 1.000 de km care va străbate România trecând de la Nord la Sud. Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.
În Bistrița-Năsăud, traseul amenajat de 134 km trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.
Adaugă comentariu