Social

Când va fi gata drumul de la Colibița în zona Blajului. Ce alte lucrări se mai fac pe drumurile județene

Lucrările la tronsonul din drumul județean de la Colibița din zona Blajului s-au prelungit din cauza faptului că este nevoie de stabilizarea a două zone cu viaducte, însă acestea se vor finaliza în cursul acestui an, a declarat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, într-o conferință de presă în care a prezentat și ce alte lucrări se mai fac pe drumurile județene și la diverse imobile.

”Se lucrează la Colibița-Mița. În mod normal, în vara aceasta vom finaliza. Între timp, din cauza intemperiilor, au apărut probleme foarte mari, două zone instabile. Având în vedere că am reușit să convingem statul român ca garanția pentru lucrări de investiții să nu mai fie de 2 ani, ca pentru televizor, ci de 7 până la 10 ani, proiectantul ne-a solicitat intervenții speciale pentru stabilizarea a două zone pentru că altfel el nu poate să gireze un proiect și o soluție cu o garanție de 10 ani. A trebuit să rupem două tronsoane, unde se fac două viaducte, le-am scos, s-a făcut reproiectare, re-licitare, acolo e puțin întârziat. De asemenea, a trebuit să intervenim pe baza legislației cu expropierea a 70 de poziții evaluate de specialiști și am alocat și peste 500.000 de lei pentru expropierea bucăților de teren pe unde trece drumul și care sunt în zona proprității private. Până la finalul acestui an, cel puțin acesta este angajamentul constructorului, va fi finalizat integral și tronsonul 2 din Lotul 1 din DJ 172, mai exact, din intersecția cu drumul care merge la Valea Străjii- Mița, zona Blajului, cum se cum e cunoscut”, a spus Radu Moldovan.

În ce privește alte drumuri județene, el a spus că, în lucru sunt lotul IV din ”Poarta Transilvaniei”, adică DJ 172 pe Valea Ilvelor, drumul între Cociu- Nimigea – Mocod – Zagra, tronsonul Corvinești-Nușeni, respectiv Chiraleș- Feleac- Nușeni. În faza de proiectare sunt: Șoimuș- Șieu, Livezile – Satu Nou, iar pe drumul Șieu – Posmuș- Teaca – Ocnița – Milaș într-o lună va începe lucrul. De asemenea, și drumul Bistrița – Tărpiu este tot în proiectare și urmează să înceapă lucrările.

”Din păcate, lotul de trei drumuri Beclean – Chiochiș, Sânmihai -Micești și Visuia- Nețeni – Albești- Galații Bistriței, după prima contestație finalizată, reactualizate documentațiile și trimis răspunsul, alte două companii au depus alte două contestații pe alte nemulțumiri și nu știm când Curtea de Apel Cluj va finaliza acest subiect să putem da drumul la lucru și pe cele trei drumuri care sunt extrem de așteptate. Avem banii din vara lui 2019, ne apropiem de vara lui 2021 și, din păcate, procedura aceasta greoaie din zona legislației pentru achiziții publice prelungește la nesfârșit licitațiile”, a spus președintele CJ, Radu Moldovan.

De îndată ce vor fi deschise liniile de finanțare, șeful CJ a anunțat că se va depune și o cerere pentru finanțarea reabilitării DJ 151: ”Am semnat deja acordul cu ADR Nord-Vest pentru finanțarea documentației tehnice și dirigenție de șantie”r.

Radu Moldovan a adăugat că Consiliul Județean va construi cu 2,5 milioane de lei o clădire pe strada Păcii – unde funcționează acum Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri – pentru necesitățile ADI-urilor și a altor instituții din subordinea CJ. Se vor aloca circa 2 milioane de lei pentru continuarea unui proiect de modernizarea drumului între Delureni și Urmeniș care e cu finanțare de la bugetul propriu. Tot anul acesta se va mai face un studiu de fezabilitate pentru parcarea de pe Bistricioarei, un proiect pentru colectare torenți în zona complexului sportiv de la Unirea.

Vor mai fi depuse proiecte pentru reabilitarea castelului Teleki de la Comlod și a Casei Săsești Livezile.

Etichete

4 comentarii

  • Orice simpatii politice ai avea si oricat ai fi de carcotas , cand e vorba despre drumurile judetene , trebuie sa admiti ca in judetul BN s-au facut si se fac multe drumuri , chiar de buna calitate. Din articol am inteles implicarea deplina a CJ (si in acest an) pentru imbunatatirea starii drumurilor in multe parti ale judetului prin „lucrari in continuare”(incepute in anii precedenti) , lucrari noi , proiecte pentru viitor , pentru alte drumuri si nu numai (castelul Teleki , casa saseasca din Livezile). Totusi am si eu o intrebare: Cand se va folosi legislatia de expropriere pentru a se permite turistilor accesul pe langa lacul de la Colibita , (nu pentru masini) pentru mers pe jos sau cu bicicleta ? Ce se intampla acolo este total anormal. Colibita este statiune de interes local numai pentru proprietarii de teren din jurul lacului (care a ajuns un fel de „mare nostrum” cum era Marea Mediterana pentru romani) sau este o statiune pentru toti cetatenii din judet sau din judetele limitrofe? Si mai am una . Cand se va realiza canalizarea pentru casele si vilele din jurul lacului in asa fel incat acesta sa nu mai fie un lac de kaka si pisu ? D-le presedinte , sa nu ziceti ca e numai „treaba” lui Laba !

  • Pe Chiraleș- Feleac- Nușeni nu era nicio urma de utilaje in weekendul trecut… Chiar daca nu se lucreaza in weekend macar se vedea ca drumul este in lucru.
    Asa ca cele de mai sus sunt doar statistici, nu inseamna ca se si lucreaza pe anumite tronsoane. Oricum si acolo sunt zone de alunecare la care nu am vazut pregatiri speciale, asa ca nu cred ca va fi foarte usor de finalizat.

  • Oare judetul asta nu mai are si alte probleme ,inafara de asfaltari!Sau este domeniul cel mai profitabil pt expunere mediatica si cel mai greu verificabil?!Oare scolile fara apa si wc ,satele fara scoli si gradinite,fara capele mortuare,,in care nu-i pasa nimani ca se moare in numar uluitor,ca nu au medici,asistenti…la astea cine se gandeste?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.