Actualitate

Căprioarele și ”Rambo”, viitoare puncte de atracție în Pădurea Schulerwald

Primarul Ovidiu Crețu spune că amenajările pentru recreere și distracție în Pădurea-parc Schulerwald trebuie să intre în etapa a doua.

Cei care merg dimineața în Schulerwald și au curiozitatea, o să vadă și căprioare. Mai avem probleme cu niște câini ai proprietarilor din zonă, trebuie să țină câinii să nu umble liberi în pădure, că sperie animalele. Noi am construit în pădure hrănitori pentru animale, Ocolul Silvic asigură furajarea. Trebuie să determinăm căprioarele să stea, estre o pădure mare, dacă vom reuși să scăpăm de problema fricii animalelor de om și să avem căprioare, va fi un punct de atracție extraordinar. Trebuie să trecem la faza următoare. Avem o ofertă prin capital privat să construim un parc de aventură, ”Rambo” i se spune, genul acela de echipamente care conectează copacii mai mari prin frânghii, scări și se pot face jocurile celebre de-a militarii în junglă. Asta trebuie să apară acolo și trebuie să avem o tiroliană ceva mai mare”, este de părere edilul Bistriței.

El a menționat la TV Bistrița că Parcul Municipal nu poate găzdui animale mari, așa că soluția o reprezintă veverițele: ”În Parcul Municipal nu ne putem gândi la căprioare, ci la veverițe. Există și acum, doar că sunt puține. Vrem să aclimatizăm câteva acolo, din voliera pe care o vom lua să se răspândească în parc, iar noaptea să se întoarcă în volieră în volieră. Multă lume a luat în derâdere această idee. Pentru copiii din Bistrița un astfel de punct de atracție este foarte nimerit”.

Anul trecut, în Pădurea Schulerwald a fost amenajat un ”Centru energetic zonal – recreere şi tămăduire pentru corp, spirit, suflet”, un spaţiu delimitat de patru fragmente de stâncă, ”loc de confluenţă al energiilor pozitive”. Primarul Ovidiu Creţu a văzut un loc similar în Germania. Detalii aici.

Pădurea Schulerwald a fost amenajată ca pădure-parc printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,5 milioane euro și cuprinde terenuri de sport (2 terenuri multifuncţionale pentru fotbal/baschet/handbal), un circuit de skateboard şi role, un perete pentru căţărări, un teren de paintball, 6,3 km de alei destinate accesului şi pentru promenadă, reţea de apă şi canalizare în lungime de 2.240 m, reţea de iluminat pe o lungime de 630 m, locuri pentru recreere şi popas (4 locuri de joacă pentru copii, spaţiu pentru jocuri tematice pentru persoane cu dizabilităţi, spaţiu de jocuri pentru adulţi – scripeţi, traversări, obstacole, tiroliană -, spaţiu de joacă în zona de picnic – minigolf, tenis de masă-, zonă de picnic dotată cu mese şi bănci, 10 locuri de popas cuprinzând bănci, foişoare, locuri de observare, hrănitoare pentru animale), piste pentru cicloturism (circuit de circa 1,7 km destinat ciclismului offroad, cu zone de dificultate diferite, suprafaţa de rulare fiind construită din lemn, piatră sau pământ), scenă amenajată, drum de acces reabilitat, grupuri sanitare moderne, toalete ecologice.

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.