Social

Care este centrul de îngrijire a vârstnicilor unde s-au infectat un angajat și trei beneficiari

Noul coronavirus a intrat și într-un centru de îngrijire a vârstnicilor din județ, unde au fost depistați pozitiv o infirmieră și trei bătrâni. Situația este îngrijorătoare fiindcă centrul, administrat de Asociația Filantropia Ortodoxă, se află într-una dintre cele mai mari comune din Bistrița-Năsăud, Maieru.

”Azi a început Direcția de Sănătate Publică ancheta epidemiologică. Luni, o infirmieră în jur la 40 de ani care lucrează acolo a fost dusă la spital cu simptome, cu grețuri, i s-a făcut rău, iar trei bătrâni care au făcut febră au fost duși și ei. De mâine vin să facă testele la toți cei din centru. Capacitatea e de 26 de locuri, dar cred că au avut sub, 23-24”, a spus primarul din Maieru, Vasile Borș.

Potrivit acestuia, și la acest centru gestionat de Asociația Filatropia Ortodoxă, jumătate dintre angajați au stat acasă 14 zile, iar jumătate nu au mai părăsit centrul, au dormit în incintă.

”În urma anchetei făcute de DSP se va stabili sursa infectării. Infirmiera era la serviciu. Ea mergea și acasă. Probabil s-a întâlnit cu altcineva care venea din străinătate. Vom vedea ce scoate la iveală ancheta epidemiologică”, a mai spus Vasile Borș.

Primarul uneia dintre cele mai mari comune din județ este îngrijorat de situație fiindcă în centru lucrează în jur de 10 oameni care au intrat în legătură cu mulți localnici.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Centrul funcţionează din anul 2015 ca serviciu social în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice asigurând condiţii corespunzătoare de: informare în domeniu, identificare şi evaluare, găzduire pe o perioadă nedeterminată, servicii de asigurare a hranei şi suplimentelor nutrivite, servicii de îngrijire social-medicală, socializare şi petrecerea timplui liber, servicii de recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, consiliere spirituală, consiliere psihologică, promovarea relaţiilor sociale, și altele. Amplasarea este într-o zonă deosebit de pitorească, cu un mediu ambiental liniştit şi confortabil.

Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de către Primăria Maieru, care printr-un parteneriat de asociere în participațiune este administrată de către Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă”. Clădirea este compusă din P+1, 12 de camere cu 2 pers/cameră, televizor și baie proprie, sală de club, sală de recuperare şi întreţinere fizică, sală de mese, cabinet medical și un generos spațiu exterior de recreere special amenajat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS