Actualitate

”Acesta nu este trotuar!”. Ce rol va avea pavajul ”de 1 m, nu de 80 cm”

Primarul Ovidiu Crețu a explicat de ce spațiul pavat adiacent străzii Faleză, care se face în prelungirea Podului Berăriei, este mai îngust decât se dorea inițial (1,5 metri).

”E un șantier în lucru, lăsați să termine constructorul toate lucrările pe care le are, după aia mergem și măsurăm și vă spunem care e situația. Că se duce unul și aruncă o privire pe șantier și nu i se pare în regulă o chestie, OK. Stați să finalizeze. În momentul în care se va pune pământ stabilizat, înierbat, 40 de cm pe fiecare parte, lucrurile se vor schimba. Problema cu acel trotuar este următoarea. Noi am vrut un trotuar de 1,5 metri, numai că acel dig nu suportă un trotuar corespunzător pentru că cei de la Secția de Gospodărire a Apelor spun că ei trebuie să urce cu un anumit utilaj cu care să rezolve problemele de pe dig, vegetație și celelalte. Ne-au spus să îl facem de 2 metri și carosabil. Păi carosabil însemna ziduri de sprijin de beton și pe o parte și pe alta. Am spus că nu se poate așa ceva, nu putem face pentru că sunt foarte mulți bani. Ne-au spus: atunci faceți-l de 1 metru ca să încapă între roțile utilajului nostru. Așa a ajuns de la 1,5 metri la 1 metru, pentru că nu ne-au dat avizul. Este 1 metru, nu 80 de cm, pentru că se măsoară toată suprafața dreaptă, dar nu asta e problema. Acum, acesta nu este trotuar, este pistă pentru biciclete, când va fi iarbă se poate merge cu bicicleta. Trotuarul va fi pe lângă case, trotuar de 1,5 metri. Nu se vede acum nimic, nu este acum. Oamenii se duc, văd o lucrare în șantier și spun că nu e în regulă. Păi stai să o termine, cineva trebuie să-mi predea lucrarea aia. Eu răspund de ceea ce se face acolo pentru că știu ce se face”, a spus primarul Bistriței la AS TV.

Legat ”de cetățenii de a colo care nu au acces la terenurile lor”, Ovidiu Crețu a menționat: ”Acolo a fost un singur teren, de circa 1.000 mp, care avea acces la drumul normal. L-au împărțit în patru, din care două parcele nu sunt construibile, și acum au nevoie de acces la fiecare parcelă. E normal? Nu. O să găsim o soluție, nu îi lăsăm pe oameni cu ochii în soare, însă trebuie să înțeleagă că nu poți face tot ce vrei și apoi să aștepți să rezolvce Primăria. O să-i chemăm să discutăm cu ei, să le arătăm ce le propunem ca să se rezolve situația. Dacă mergem pe latura cealaltă, să ne judecăm, acolo câștigăm sigur”.

Pe Podul Berăriei s-ar putea circula cel mai devreme la final de an dacă firma CML – care lucrează la strada Faleză –  se va ţine de cuvânt şi va termina de amenajat artera de peste râu mai devreme de cum prevede contractul. CML are la dispoziţie, potrivit contractului, nouă luni să termine strada Faleză, dar că reprezentanţii firmei conduse de Vasile Roş s-au angajat să termine mai repede pentru ca podul să poată fi traversat şi de maşini, nu numai de oameni cum se întâmplă acum. 2.830.000 lei costă amenajarea străzii Faleză, în prelungirea Podului Berăriei.

Consilierul municipal PNL Ioan Peteleu a criticat de curând lucrarea: ”Obișnuind poporul în cei nouă ani de mandat cu tot felul de utopii (pârtie de schi la șes, scăldătoare în deal, pod cu coarne, pavaje de rupt picioarele, străzi cu stâlpi pe mijloc și case-n drum, etc.), Crețu s-a hotărât să le mai facă bistrițenilor, tot din banii lor bineînțeles, un cadou de neuitat în cel de-al nouălea an de domnie: faleza de 80 de centimetri! În viitorul apropiat, bistrițenii vor putea admira râul Bistrița și se vor putea plimba în liniște pe faleza de doar 80 de centimetri, în șir indian sau “în dungă” și fără biciclete sau cărucioare, că doar primarul nu le poate face pe toate: ori bâlci de două săptămâni și trotuare înguste, ori distracție la maxim și trotuare deloc. Asta da evoluție, asta da civilizație. Fenomenal!”, a comentat Ioan Peteleu.

11 comentarii

  • „Trotuarul va fi pe lângă case, trotuar de 1,5 metri. Nu se vede acum nimic, nu este acum. Oamenii se duc, văd o lucrare în șantier și spun că nu e în regulă. Păi stai să o termine, cineva trebuie să-mi predea lucrarea aia„ oare cati dintre cei care critica lucrarea stiau acest lucru ?pai dreptate are cine a spus vorbele de mai inainte!

  • Domnu primar,faceti lucrari deageaba pentru nu a fi folositoare comunitati; -am trecut cu bicicleta si trotuarul ie forte periculos si mai ales la mersul pe jos nui spatiu vital de a depasi pietonal.Va rog sa interventi ca in cartier sunt multi copii care nu au spatiu de recreere joc ,avem doar biserici de culte diferite.Ce sa mai zic ca de la puntea miscatoare pana pe strada Tanase Tudoran este seara un punct luminat in colt la OGA,in cartier seara vine lumea pe jos de la munca tip schimbul 2 de la fabrici ar avea nevoie si cartieru nostru de imbunatatiri a comunitati vazand ca suntem platitori de taxe la primaria Bistrita.Va invit sa venti o seara la plimbare in cartier pe jos de brat cu sotia dumneavoastre sa va dati cu parerea cat de bine ie mersul in intuneric bezna si sa va plimbati nepoti fara a avea un spatiu de joc-recreere in cartierul peste podul Budacului.

  • Alta minciuna! Ce utilaj? Pe dig s-a taiat iarba cu coasa manuala, nu cu utilaj pe roti.
    Lastarii de salcii de marginea raului deasemenea s-au taiat manual.

    Ce este?Pista de biciclete? Pai parca in proiect este prevazut trotuar de 1.5m. Acuma s-a schimbat in pista? Cate biciclete incat sa treaca? Eu stiu ca orice lucrarea se executa cu autorizatie, iar daca a obtinut autorizatie inseamna ca trotuarul de 1.5m din proiect avea avizul celor de la Gospodarirea apelor.
    Deci unde e minciuna?

    Daca digul care era inainte cu latime de 1.5m era utilizabil pentru asazisul utilaj, atunci de ce nu ar fi fost bun trotuar de 1.5m cu dale? Utilajului nu ii place doar iarba si bolovanii asai? E invatat ca in Vermes pe toptan?

    Cum adica oamenii nu au dreptul sa-si faca acces din terenul lor?

    Nu ma Cretu, tu esti ala care trebuie sa intelegi ca, nu poti face numai tampenii la infinit.
    Odata si odata trebuie sa dai socoteala.

  • Cu cei 80 de tenti latime rolul acestei FALEZUTE este de pista pt. antrenarea veveritelor. Nu aia din parc, ca este sub lacata !

  • Domnul primar are capacitatea paranormala de a vedea ceva ce altii nu pot vedea . Asa se explica proiectele penibile realizate in mandatul . Ele sunt perfecte , doar trebuie sa ajungem si noi sa ajungem sa ne dezvoltam acele capacitati paranormale care ne vor deschide ochii pentru a vedea adevarata splendoare a ideilor lui.

  • De ce s-ar construi ceva durabil,practic si frumos pentru oras/comunitate?…de ce se consuma atatea resurse ptr proiecte fara cap si coada?…locuiesc ptr str.Faleza de ani multi,dar eu nu am vazut niciodata un utilaj care sa curate vegetatia…foarte trist ce se intampla cu orasul acesta!

  • Poate invata ( desi nu prea cred) si primarul ce inseamna relatia cu cetateanul si cum se procedeaza in cazul unor proiecte unde se cheltuiesc multi bani publici :
    http://stirileprotv.ro/campanii/cautam-primar/cum-arata-o-dezbatere-publica-in-germania-localnicii-sunt-consultati-inainte-de-cea-mai-mare-investitie-in-infrastructura.html
    „Fraierii” din reportajul de mai sus nu trebuie sa faca exercitii de imaginatie ca sa-si dea seama pe ce se cheltuie banii lor adunati din taxe si impozite si nici primarul nu e „atotstiutor”. Dar cum ziceam, aia sunt niste „fraieri”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.