Politică

Care va fi ponderea de reprezentare în Comitetul Executiv Judeţean al noului PNL

La nivelul judeţelor se vor înfiinţa comitete executive în care reprezentarea vechiului PNL şi a PDL se va realiza în funcţie de ponderile stabilite de criteriile negociate la nivel central, primul fiind dezavantajat în Bistriţa-Năsăud prin prisma rezultatelor la alegerile europarlamentare şi a numărului de primari.

Conducerea PNL a anunţat finalizarea criteriilor în funcţie de care se realizează fuziunea structurilor locale ale vechiului PNL şi vechiului PDL, care urmează a fi aprobate la nivelul Consiliului Naţional din 31 ianuarie.

Astfel, se vor constitui comitete executive judeţene şi municipale, în care ponderea de reprezentare va ţine cont de rezultatul de alegerile europarlamentare într-o proporţie de 80% şi de numărul de primari 20%.

La alegerile europarlamentare din mai 2014, PDL a obţinut în Bistriţa-Năsăud 18,85%, iar PNL – 16,97%.

În ceea ce priveşte primarii, după ce ordonanţa de urgenţă care a permis migraţia aleşilor locali fără să-şi piardă mandatul şi-a produs efectele, PDL a rămas cu 13 primari în judeţ, iar PNL cu niciunul.

”Am stabilit ca aceste structuri, pentru că judeţele au dimensiuni diferite, să cuprindă între 30 şi 40 de membri. Asta nu înseamnă că dispar celelalte structuri constituite paritar, cele alese, birourile permanente judeţene. Dar luni, într-o altă şedinţă a comisiei de unificare vom stabili şi prerogativele atât ale comitetelor executive, cât şi ale birourilor permanente judeţene”, a spus copreşedintele PNL Vasile Blaga.

El a precizat că din comitetele executive judeţene vor face parte ca membrii de drept parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârsnici.

8 comentarii

  • va f..ura PDL-ul! :)))) si uite asa ce n-a reusit Basescu, a reusit Blaga+Oltean, adica sa inghita PNL-ul!!! :)))
    Dar…. amintiti-va, ca ceea ce nu a reusit Basescu este sortit pieirii – uitati-va nu mai departe decat la migratia primarilor. Basescu a vrut neaparat primari si consilieri in PMP – nu a reusit, dar a reusit Ponta+Tariceanu – ghinion (si pentru ei, si pentru primari! :-p). Basescu a vrut sa inghita acu’ 10 ani PNL-ul…. nu a reusit sa ia decat aripa bolnavului Stolojan, dar acum a reusit Blaga+Oltean – oare o sa fie cu ghinion? (asa cum spune o vorba celebra a zilelor noastre! :)) )

  • Partidele politice sunt organizații ce ar trebui să funcționeze pe principiul democrației, un om un vot. Proporția de reprezentare în forurile de conduce ar trebui să aibă un singur criteriu -numărul de membri de partid. Alesul având dreptul la o cotă de reprezentare în forul de conducere net superioară oricărui alt membru de partid, democrația votului universal este detronată. Membrul de partid nu mai are nici un control, alesul nu mai poate fi cenzurat de partid, astfel organizația se reduce la câțiva indivizi hermafrodiți ce se auto procreează.

  • si uite asa pdl a devenit PNL …….ce vor face adevarati membri PNL cind se vor vedea condusi de pedelisti ,vor vota alte persoane s-au partide in PNL a intrat adevarata ciuma

  • Dramatic! Parca, nu-mi vine sa cred… Dupa”desfintarea” PNT-CD, sa ajunga presedinte PNL , Oltean I ??? Oameni buni din PNL, treziti-va !

    • Acei oameni buni la care faceți referire sigur există, dar reglementări statutare prin care să se manifeste lipsesc. Forma de organizare partidelor limitează accesul valorilor la funcțiile de conducere tocmai prin limitarea dreptului membrilor de-a vota. Un individ poate obține votul unei mulțimi cu argumente publice, dar nu poate intra în grațiile biroului executiv decât cu aranjamente subterane, obscure și interese de clică. Până nu se declară anticonstituțională legea partidelor oameni de valoare nu pot să apară în viața politică, decât în situați de criză majoră când nulitățile caută personalități să le apere spatele. Lege aste prostă fiindcă nu asigură dreptul de a alege și a fi ales, listele partidelor apar în urma unor numiri, cel mult validate de adunarea generală.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.