Un proiect de hotărâre privind instituirea taxei de acces la telescaunul din Wonderland, pentru anul 2016, va fi supus aprobării Consiliului Local Bistriţa în şedinţa ordinară din luna noiembrie.
”Având în vedere finalizarea, în anul 2016, a obiectivului de investiţii „Amenajare pârtie de schi, inclusiv utilităţi, în cadrul Complexului Sportiv Polivalent din localitatea componentă Unirea”, care cuprinde şi lucrările de execuţie a instalaţiei de telescaun, este necesară instituirea unei taxe de acces telescaun, ce va fi practicată pentru anul 2016. Pentru anul 2017, prezenta taxă va fi aprobată prin hotărârea de stabilire a impozitelor şi taxelor locale din municipiul Bistriţa, pentru anul 2017”, anunță municipalitatea.
Taxa de acces la telescaun este diferenţiată în funcţie de vârstă:
1. Persoane adulte: 30 de lei pe zi/ 150 de lei pentru 6 zile
2. Tineri între 15-18 ani inclusiv şi seniori (peste 65 ani): 20 de lei pe zi / 110 lei pentru 6 zile
3. Copii pînă la 14 ani inclusiv: 10 lei pe zi / 50 lei pentru 6 zile
4. Nocturnă (orele 18.00 – 21.00): 20 lei pe zi
Încasarea acestei taxe de acces telescaun se va efectua de către Direcția Economică – Venituri prin caseria deschisă în cadrul Complexului Sportiv Polivalent Wonderland.
Telefericul monocablu tip telescaun fix are 4 locuri și este alimentat de o bandă transportoare cu capacitatea de 4 persoane, viteza de deplasare fiind de 2,8 m/sec. Vor fi 57 de scaune. Traseul va fi susţinut de 9 piloni metalici. Accesul pe platforma staţiei se va face pe o scară amplasată la capătul staţiei. Lungimea traseului telescaunului va fi de 1182,71 m, cu o capacitate de 1.200 persoane/h.
La sfârșitul lunii august, Primăria Bistrița anunța că vrea să încheie un contract de colaborare cu un operator pentru deservirea instalației de telescaun a pârtiei de schi, întreținerea pârtiei, instalație de produs zăpada și servicii conexe. 120.000 de lei vor fi folosiți pentru pentru achiziția serviciului de întreținere a pârtiei de schi și deservirea telescaunului de acces pe pârtie.
Anul acesta, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar pentru pârtia de schi din Wonderland (Unirea), care costă în total 23,5 milioane lei, din care s-au făcut în 2015 lucrări de 3.632.000 lei. 961.000 lei costă branșamentul electric. Lucrările de 19,5 milioane de lei (peste 4 milioane euro) sunt realizate de SC Kranz Eurocenter SRL în asociere cu SC Elcompet SRL, echipamentele fiind asigurate de Doppelmayr (Austria). n proiectul pârtiei de schi sunt prevăzute defrişări, nivelări, amenajări, instalaţie de transport pe cablu, construcţie clădiri, instalaţii de producere a zăpezii artificiale, construirea unui post de transformare, lucrări de drumuri şi platforme betonate. Elementele de bază sunt: telescaun fix cu 4 locuri, pârtia propriu-zisă iluminată nocturn, stație de plecare, drum de acces și parcare, bileterie.
Si daca doresti sa urci doar o singura data? Tot 30 Lei?
Si daca ai bagaje tip bicicleta, parapanta, deltaplan?
Si coborire? Inclusa?
o sa facem downhill , ca zapada de undeee? 🙂
Toți comentați și evident comentariile voastre sunt de doi bani și parcă văd că o să vă înghesuiți pe pârtie! De unde zăpadă de unde aia și de unde ailaltă! Eu va recomand sa va mai documentați și o sa găsiți răspunsuri la toate nedumeririle voastre inclusiv și mai ales de unde zăpadă!
Și apropo 30 de lei pe zi este un tarif foarte bun!
6 zile? :)))) una dupa alta? :)) e valabil abonamentul pe mai multi ani? :)))
tu esti cel cu pamantul mostenit la colibita?
Si daca vrei sa te dai cu capacul de la BUDA, cat costa ?
terenuri de tenis cand faci cost maxim 30.000 euro unu ai teren acolo
te mai numesti si partid socialist sa joace lumea gratis cum e in europa
Cele mai decente preturi di Romania penteu toti oamenii…
ne vedem pe partie si vara pe traseu la bitza!!! In rest comentarii de gica-contra sunt de prisos si pentru plictisiti care oricum nu au treaba cu sportul…
Nu iti ingheata, stai linistit. In ziua de azi, telescaunele sunt cu incalzire astfel ca urcarea este reconfortanta. Sigura, daca functioneaza.
Cei care nu sunt pregatiti pentru o coborire pe o panta dificila, cum este prima, ce fac?
Sar din telescaun la jumatatea partiei sau urca pana acolo cu schiurile in spate.
Bravoo!! Ma bucur ca realizam o astfel de locatie sportiva si nu vor maifi nevoiti bistritenii sa alerge pentru sky pina la M.Ciuc sau alte locuri destul de departe.