Actualitate

Cărțile, magneți pentru copiii de la Grădinița nr. 6 Bistrița. Urmează Balul personajelor din povești

Casa Cărții Nicolae Steinhardt din Bistrița a devenit neîncăpătoare pentru copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița care au dat năvală printre rafturi și au răsfoit cărțile de povești. Împreună cu educatoarele lor au venit să vadă locul din care se vând cărțile.

”Proiectul se numește Cufărul cu povești și este gândit din dragoste pentru copii ca să promoveze cititul și lectura în grădiniță pentru că trăim în era digitală, a computerelor. Atunci ne-am gândit să-i luăm ca parteneri pe părinți care vin în fiecare zi de vineri să le citească povești copiilor. Părinții, prin citit, petrec timp de calitate cu cei mici. Mai avem și alte activități frumoase în cadrul proiectului. Vizita la librărie este doar una dintre ele pentru ca ei să știe de unde cumpărăm cărțile. Am mai fost și la bibliotecă. Zilnic, noi, la grădiniță, avem și o oră de lectură, cuprinsă în programa școlară. Fiecare grupă are o bibliotecă la dispoziție, copiii au acces la cărți să le răsfoiască. Eu sunt o cititoare și am inițiat acest proiect fiind convinsă că cititorii se cresc de mici. Am beneficiat de sprijinul colegilor și în special al doamnei director Liana Moldovan care ne susține și ne dă elan să mergem mai departe”, a spus educatoarea Iuliana Maria Ciot, coordonatoarea proiectului ”Cufărul cu povești”.

Un număr de 19 grădinițe din județ sunt partenere în proiect, iar toate își vor da întâlnire în luna aprilie la Castelul Teleki de la Posmuș unde va fi ”Balul personajelor din povești” unde fiecare copil va fi costumat în personajul lui preferat din poveste: ”Îi provocăm atât pe părinți, cât și pe copii să se transforme în personajul preferat din poveste. Copiii sunt fascinați și așteaptă acest eveniment”.

Proiectul ”Cufărul cu povești” este înscris în Calendarul Activităților Educative 2023, intenția fiind aceea ca, anul viitor, să fie derulat la nivel național.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS