Cultură

Câştigător al unui concurs de advocacy, un elev de la Colegiul InfoEl are şansa să viziteze Norvegia

Liceeni, fiţi receptivi la orice provocare intelectuală fiindcă oportunităţile lumii în care trăim sunt mari şi e păcat să le rataţi. Alex Barteş de la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa va vizita, în luna mai, Norvegia după ce a câştigat un concurs naţional de advocacy. În va însoţi prof. Monica Halaszi, cea care l-a coordonat.

„Tăcând acţionezi împotriva ta!”. Aşa se numeşte proiectul realizat de Alexandru Barteş de la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa, sub coordonarea prof. Monica Halaszi Bistriţa (dreapta) de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Echipa formată din cei doi a reuşit să câştige unul din cele trei premiiMonica Buna puse în joc de CJI si Norsensus MediaForum, organizatorii concursului naţional de proiecte de advocacy realizate de liceenii participanţi la cursurile organizate în 2014 în zece oraşe ale ţării.

În urma evaluării celor 13 proiecte de advocacy înscrise în concurs, un juriu româno-norvegian a declarat câştigătoare următoarele campanii: Împreună cu tine! – Botoşani, Let’s communicate shukar! – Babadag şi  Tăcând acţionezi împotriva ta! – Bistriţa.

Campaniile câştigătoare abordează teme precum discriminarea sau fenomenul de bullying şi propun soluţii menite să contribuie la responsabilizarea şi creşterea implicării civice a elevilor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, câştigătorii vor primi sprijin de la trainerii Centrului pentru Jurnalism Independent pentru ca, alături de profesorii coordonatori, să-şi poată pună în practică proiectele de advocacy. De asemenea, câte trei membrii ai echipelor câştigătoare, însoţiţi de profesorii coordonatori, vor face o vizită de studiu în Norvegia, în luna mai a.c.

Proiectul Competenţe media şi de advocacy pentru liceeni – implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizaţia norvegiană Norsensus Mediaforum – se adresează unui număr de peste 200 de liceeni, alături de profesori de liceu, jurnalişti, bloggeri si activişti ai societăţii civile din 10 oraşe ale României. Participanţii vor dobândi competenţe media ce le vor permite atât să identifice şi să respingă discursul incitator la ură şi atitudinea discriminatoare în presă, cât şi să se comporte în mod responsabil în calitate de “generatori de conţinut online”. Proiecul e finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Sursa foto: Facebook

1 comentariu

  • BRAVO ALEX FACI CINSTE LICEULUI INFOEL SI TOT ODATA MUNICIPIULUI FELICITARI SI PROFESOAREI DE LA LIVIU CE TE-A AJUTAT IN ACEST DEMERS CRED CA A MERITAT O PLIMBARE GRATIS IN NORVEGIA SPER SA NU TE OPRESTI SI SA FIE UN INCEPUT LUMEA E MARE SI TREBUIE VIZITATA .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.