Actualitate

Cât va cheltui Primăria Bistrița pe fântâni arteziene

Municipalitatea repartizează în acest an sume pentru lucrările la noua fântână arteziană din str. Ștefan cel Mare și pentru reparații la fântânile arteziene din Calea Moldovei și din Piața Petru Rareș.

Pentru fântâna arteziană din str. Ștefan cel Mare, unde lucrările sunt executate de SC Indcon SRL Bistrița, vor fi alocați 174.000 de lei. Din totalul de 347.380 lei, până la finalul anului trecut s-a lucrat de 219.000 lei. Valoarea contractată în 2015 pentru furnizarea echipamentelor pentru instalația hidraulică și de lumini este 33.473 lei.

Pentru lucrări de reparații la artezienele de pe Calea Moldovei și din Piața Petru Rareș, din fața Palatului Administrativ, se vor cheltui 17.563 lei.

În total, de la bugetul local pe 2016 vor fi alocați 191.563 lei.

Proiectul ”Amenajare fântână arteziană şi spaţii verzi pe str. Ştefan cel Mare” avea o valoare totală inițială de 347.380 lei, până la finalul anului 2014 fiind cheltuiţi în acest sens 196.456 lei. Din bugetul local pe 2015 au fost alocaţi 164.000 de lei pentru lucrări, iar la rectificarea din 23 iulie 2015 încă 61.000 de lei. 33.473 de lei au fost cheltuiți pentru pompe centrifuge trifazate (spray ring și jet foam), lămpi cu led – spot submersibil cu leduri (roșu, galben, bleu), piesă mixtă reumplere automată, tablou electric – comandă pompe, variator de frecvență.

Această fântână are ca temă principală zodiacul european, elementul său central fiind Vărsătorul. Fântâna va fi formată dintr-un un bazin în formă circulară placat pe pereţii interiori şi exteriori cu materiale de finisaj durabile. Jocurile de apă imaginate (în diverse forme: jeturi simple, parabolice, piruete, coadă de păun) vor fi independente sau în perechi şi grupuri. Accesorizarea fântânii se face cu diuze, corpuri de iluminat subacvatic, filtre, etc. Vor fi armonizate cu un sistem de iluminare care va accentua jocurile de apă şi care poate avea reflectoare cu lumină divers colorată. Totodată, se va realiza un sistem de iluminat pietonal şi arhitectural, se vor proiecta spaţii verzi, spaţii plantate cu flori şi cu arbuşti ornamentali. Piaţeta va asigura condiţii de promenedă, recreere, prin amenajări peisagistice şi dotări cu mobilier urban.

La sfârșitul anului trecut au fost finalizate cinci fântâni arteziene/ambientale pe traseul axelor pietonal, prin proiectul cu bani europeni de regenerare a centrului istoric.

 

3 comentarii

  • in stefan cel mare s-a cheltuit 2 miliarde?
    niste betonae curbate?
    cu banii aia faceam o casa si ma mutam in ea!
    asa ca …vedeti ca nu e coada la primarie la ….platit impozite!
    PS Joia e mai putin….. „aglomerat”!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.