Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița intenționează reorganizarea, modernizarea și extinderea actualei secții de recuperare medicală care funcționează pe str. Grănicerilor nr. 5 la etajele 3 și mansardă, un proiect în valoare de 44 de milioane de lei fără TV care ar putea fi dus la final în doi ani.
Potrivit proiectului, clădirea va avea pompe de căldură pentru asigurarea apei calde și a termoficării, dar și panouri fotovoltaice care vor asigura un grad de autonomie energetică a unității.
Secția va fi extinsă pe latura nord-estică cu o nouă structură P+4E, care va adăposti spații pentru recepția și internarea pacienților, spații pentru tratamente și căi de evacuare a pacienților.
Saloanele vor avea grupuri sanitare proprii, vor fi făcute spaţii pentru terapie cu dotările aferente, spații pentru pacienţii internați și pentru aparținători, va fi montat un elevator pentru persoane cu dizabilități.
Se va face termoizolare, iar tâmplăria interioară va fi înlocuită pentru a obține un grad de rezistenţă mecanică, rezistenţă împotriva culturilor de bacterii şi a infecţiilor şi de izolare termică și fonică superioară.
În zonă va fi montată și o stație de încărcare pentru mașini electrice.
Valoarea investiției este de aproximativ 44,000,000 lei fără TVA, iar perioada de implementare propusă de 24 luni de la obținerea autorizației de construire.
Deocamdată, proiectul se află la faza obținerii acordului de mediu.
Foto cu caracter ilustrativ
In jurului um
A spus bine cineva ca e legat de nato
Recuperare
Investițiile astea în ”sănătate” (în fapt , în ziduri) , lasă impresia de cârpeală, peticeală, dovedind lipsa de viziune unitară spre un scop anume. Cu câți bani s-au ”băgat” de stat în sănătate (și pe lângă) în Bistrița un Mureșan Sanovil Gavrilaș făcea încă un spital regional (pe lângă alea 3 pe care le-au făcut politicienii în ultimele vreo 5 campanii electorale).