Actualitate

Cât va fi chiria pentru derularea programelor after school în Bistrița

Consiliul Local Bistrița aprobă sumele pentru închirierea spaţiilor/terenurilor situate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar. Prin adrese trimise la Primărie, reprezentanții părinților de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița, Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița solicită sprijin pentru închirierea spațiilor în vederea derulării activității în Programul „Școală după școală”.

”Având în vedere că nu există cuprinsă o taxă pentru activitățile derulate în Programul „Scoală după școală”, se impune completarea hotărârii. Astfel, taxa pe oră pe care o propunem este de 3 lei/oră/sală de clasă. Motivăm calcul taxei pornind de la o hotărâre unde pentru o sală de clasă cu destinația de grădiniță, chiria aprobată este de 5 lei/mp/lună, iar pentru o sală de clasă de 40 mp se achită o chirie de 200 lei/lună. Precizăm că pentru aceeași sumă calculată pe aceeiași sală de clasă, pentru 3 ore pe zi, 21 de zile/lună, rezultă o taxă de 3 lei/oră /sală de clasă”, se arată în proiectul municipalității.

În altă ordine de idei, Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița a transmis adresa Clubului de Judo și Arte Martiale Bistrița, prin care clubul consideră că aplicarea taxei de 40 lei/oră pentru sala de sportar perturba activitatea secției de judo a acestui club care face performanță și care aduce rezultate. Astfel, se propune o taxă de 7 lei/oră pentru o sală mică de sport.

În continuare, taxele minime aferente privind activitățile ocazionale și pentru utilizarea spațiilor disponibile în programul after school:

tabel-taxe-minime-after-school

 

8 comentarii

  • Primi care transformă o activitate social-culturală, cea mai importantă dealtfel, educația copiilor noștri, într-o activitate cu caracter economic sunt chiar autoritățile… Rezolvarea acestei probleme care nu trebuia să existe de la bun început era foarte simplă. Părinții plăteau școlii sau Asociației de părinți exact suma care o primește învățătoarea de la școală pentru programul normal, iar școala sau asociația îi plătea educatoareai exact acea sumă de bani, bani care nu reprezintă o afacere ci o remunerație sub forma unui salariu. Nu știu dacă este ilegal dar este profund imoral să percepi taxă, oricât de mică ar fi, pentru un spațiu care se folosește exact în scopul pentru care a fost conceput și pentru nimic altceva în plus. În altă ordine de idei mergând pe logica autorităților ar trebui percepută taxă de închirire pentru biroul primarului, a viceprimarului, Consiliului Local pentru sala de ședințe atunci când își desfășoară ședințele, pentru clădirea ISJ și așa mai departe… Ca să nu mai vorbim de faptul că la acele ore denumite școala după școală este foarte posibil să conteze mai mult și să se facă mai multă educație în sensul de mai bună decât la școala propriu-zisă…

  • Desigur pentru after school-ul bisericii ortodoxe chiria e 0 si impozitul tot 0 pentru ca traim intr-o democratie de ferma in care „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele.”

  • Ptiu, afurisitilor!Nu v-ati lasat pana nu i-ati cotonogit pe parinti.Cand cadrele didactice au sedinta dupa ore plateste cineva chirie? Sunteti niste absurzi.Atata moneda ati batut pana v-a iesit pasenta
    .Cine a venit cu ideea de chirie pentru elevi este un NENOROCIT.

    • Bine spus!
      Ar trebui sa luam exemplu de la alte state aflate mai in frunte decat noi doar pentru ca au pus pret pe educatie.

  • Ce-ar fi ca scoala, primaria, statul să-i şi plătească pe cei ce fac after schul ?.
    Poate unii nici nu doresc, ori n-au nevoie.
    Trebuie pusă o regulă în toate şi orice serviciu în plus faţă de cel asigurat întregii comunităţi să se plătească, fie şi cu foarte puţin.
    Aşa învăţăm respectul faţă de ceilalţi şi avem mai mare grijă de ceea ce ni se dă.
    Altfel, vom ajunge (dacă n-am ajuns) un popor de asistaţi, care plâng mereu pe la toate uşile „să li se dea”.

    • Nu e nevoie ca statul sa-i plătească pe cei ce fac after school, ar putea doar să nu-i mai taxeze pentru orice . Statul face campanii și cere donații pentru întoarcerea copiilor în școli, cei care sunt deja acolo nu mai prezintă interes .

  • Ar fi bine ca acesti bani sa se intoarca fix in folosul copiillor acelor parinti care platesc.Sa se doteze clasa cu aparate noi,rechizite,excursii,etc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.