Actualitate

Cât vor fi biletele, abonamentele și tarifele pentru Sala Polivalentă și terenurile din Complexul Sportiv Unirea

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a stabilit tarifele pentru Complexul Sportiv din Unirea (Sală Polivalentă și terenuri de sport exterioare).

Complexul Sportiv din Unirea se întinde pe 3 hectare și cuprinde Sala Polivalentă, centru de cazare, terenurile exterioare (de baschet, tenis, fotbal, pista de atletism), anexă (vestiare, birouri), drum de acces, alei pietonale, parcări cu 475 de locuri și 10 locuri pentru autocare, 30% spațiu verde. Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.619 locuri pe scaune în tribune, zonă de vestiare, de recuperare (saună, jacuzzi), birouri, cabinet medical, sală de conferințe, zonă pentru mass-media, cafenea, spații de depozitare.

În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Unirea, valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș. Sala va fi destinată în principal competițiilor sportive, cu posibilitatea desfășurării și a altor tipuri de activități: spectacole, concerte, conferințe, congrese, expoziții, activități culturale.

De asemenea, se construiește o bază sportivă tip 1, pentru fotbal, care va avea un teren de fotbal mare, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori și 20 de locuri pentru persoane cu dizabilități, un teren mic pentru minifotbal, o clădire administrativă cu vestiare, o parcare pentru 45 de autovehicule și 2 autocare. Baza sportivă de tip 1 se realizează tot prin Compania Națională de Investiții (CNI).

4 comentarii

  • Sunt doua chestiuni diferite. In primul rând Sala Polivalentă din Unirea oferă spaţii pentru activităţi din cele mai variate, precum: evenimente sportive de cel mai înalt nivel, expoziţii artistice şi comerciale, târguri, concerte, conferinţe. Oricât de mare ar fi pretul biletelor la astfel de evenimente, acestea nu pot să acopere cheltuielile administrative si de functionare a unei astfel de săli. Asa se explică faptul că pentru acoperirea cheltuielilor de functionare Sala Polivalentă din Cluj-Napoca beneficiază de un contract de sponsorizare de 600.000 de euro făcut cu Banca Transilvania, pe baza căruia a preluat denumirea de BT Arena.
    In al doilea rând este vorba despre terenurile exterioare de tenis, baschet, fotbal si de pista de atletism care ar trebui destinate sportului de masă si accesibile fără taxă de intrare, după modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, unde orice cetățean poate beneficia de facilitățile oferite in mod gratuit.
    (vezi: https://gokid.ro/complex-sportiv-gheorgheni-cluj-baza-sportiva-cu-locuri-de-joaca/)

  • Sa platesti impozite , sa aplauzi ca politicul iti face sali de sport care vor fi folosite in mod gratuit de diferite congrese politice, spectacole politice…campanie electorala …..iar cei ce au contribuit trebuie sa consulte tabele nesfarsite de preturi ce trebuie platite pentru acces… SA NU LE …… CAPUL?
    …platesti impozite, taxe accize peste taxe accize si impozite…un fel de swinger fiscal…din toate pozitiile si cind vrea…

  • Avem tarifele , sa vedem daca vor fi si activitatile pt care sunt stabilite tarifele .
    Singura activitate cu sanse sa aduca bani ,este la pct 4: festivitati de absolvire .

  • Daca tot s-a publicat lista preturilor, ar fi bine sa se publice si o imagine cu locatia sectoarelor din tribune in noua sala. Ar if de ajutor.

    In rest numai de bine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.