Consilierii judeţeni, 31 la număr, au primit indemnizaţii lunare între 450 de lei şi peste o mie de lei, în funcţie de partidul din care fac parte, de activitatea prestată, dar şi de implicarea lor în diverse structuri de conducere ale firmelor deţinute de Consiliul Judeţean.
Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a avut un salariu lunar de 4616 lei. Este membru al Asociaţiei „Vulpea” Herina, la AVPS Turris Turnu Măgurele Teleorman, deţine acţiuni la SC Bistriţa SA, e membru al Asociaţiei Consiliilor Judeţene din România, membru supleant în Ansamblul Regiunilor Europene. E preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă şi Canalizare, dar şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale. E preşedinte interimar PSD Bistriţa-Năsăud, membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD şi în Consiliul Naţional al PSD.
Vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu (ALDE), a câştigat, anul trecut, un salariu lunar de 4117 lei, dar a mai avut, în plus, la dispoziţie, peste 3700 de lei dobândă bancară de la economiile pe care le-a făcut. Este asociat la firma SC Internos SRL şi mai e membru la Fundaţia Culturală Delta, însă niciuna din aceste calităţi nu i-a adus vreun venit. E preşedintele PLR Bistriţa-Năsăud.
Vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna (PSD), a avut un salariu lunar de 5419 de lei de la CJ, iar din activitatea de interpret de muzică populară a mai câştigat încă 30.852 de lei. Este preşedintele Asociaţiei „Pană de Păun” Bistriţa-Năsăud care anul trecut a primit o finanţare de 40.000 de lei de la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” pe bază de contract, al Fundaţiei Atlantida, membru al Uniunii Interpreţilor de Folclor Muzical din România, membru CREDIDAM, dar şi al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, ultimele nefiind aducătoare de venit. E şi vicepreşedinte PSD Bistriţa-Năsăud.
Ileana Moldoveanu (PSD) a trăit din salariul de director al Sindtur Trading de 2863 de lei şi a mai primit lunar de la CJ circa 855 de lei ca şi consilier judeţean. Are acţiuni lal Hebe Sîngeorz-Băi.
Vasile Puica (PSD) a câştigat un salariu lunar de peste 4700 de lei ca director la Liceul Tehnologic Telciu şi a primit, în medie, peste 750 de lei lunar de la Consiliul Judeţean pentru activitatea de ales. E membru al Uniunii Comunelor Grăniceşti Năsăudene şi membru al Sindicatului Telciu, calităţi neretribuite.
Andrei Suciu (PSD) a avut un venit mediu lunar de 4450 de lei de la cabinetul său de medicină generală şi a mai câştigat, lunar, peste 900 de lei din activitatea de consilier judeţean. Face parte din Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud şi din patronatul Medicilor de Familie.
Emil Neia Lăcătuş (PNL) a câştigat, tot anul 2014, 1500 de lei de la Întreprinderea Individuală Lăcătuş şi 450 de lei lunar pentru activitatea de ales judeţean.
Alexandru Jauca (PNL) a avut un salariu lunar de puţin peste 2000 de lei ca angajat al Ocolului Silvic Valea Ilvei, a primit în prima parte a anului o indemnizaţie de 1445 de lei de la Consiliul Local Rodna şi apoi 3351 de lei de la CJ. Face parte din Asociaţia „Eco Rodna”.
Claudiu Runcan (PNL) a câştigat lunar 1416 lei ca şi profesor la Şcoala Gimnazială Sîngeorz-Băi şi 525 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean. Este membru al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi membru PNL.
Maria Ulecan (PSD) a avut o singură sursă de venit, indemnizaţia de ales şi calitatea de reprezent al CJ în structura de conducere a firmei Lucrări Drumuri şi Poduri SA (LDP), venitul său lunar fiind de circa 2500 de lei.
Nicolae Lupşan (PSD) a câştigat peste 2000 de lei lunar ca şi cadru didactic la Şcoala Gimnazială Leşu şi încă 777 de lei lunar de la Consiliul Judeţean. E preşedinte al Asociaţiei Sportive „Heniu Leşu”, funcţie neretribuită.
Florin Urîte (PNL) a câştigat lunar 4500 de lei de la RCB Electro unde este director de vânzări şi responsabil de marketing. Şi-a completat veniturile cu peste 2000 de lei din cedarea folosinţei bunurilor şi cu 6000 de lei din dividende. De la CJ a încasat lunar în medie 600 de lei. E administrator al firmei Eco Medium Grup şi Market Business Solution, are acţiuni la mai multe societăţi listate la Bursă şi e membru al Clubului Rotary Internaţional. În PNL deţine funcţia de prim-vicepreşedinte.
George Pop (PSD) a câştigat un salariu de puţin peste 1800 de lei ca director la Protecţia Copilului Beclean, alţi 852 de lei lunar ca şi consilier judeţean şi încă 400 de lei lunar ca membru în Consiliul de Administraţie al LDP. E asociat la SC PGI Balast SRL Chiuza şi mai are şi un PFA. Deţine funcţia de secretar al PSD Beclean.
Mihai Bumbu (PNL) a avut un salariu de 1300 de lei ca inginer la SC Transilvania Fruct Nord SRL şi 877 de lei a mai câştigat lunar ca şi consilier judeţean. E asociat la două firme şi administrator la SC Transilvania Fruct Nord SRL.
Iulian Stroe (ex PC, independent) a trăit din pensia primită de la MapN în valoare de 2780 de lei lunar. Şi-a completat veniturile cu suma de 1153 de lei obţinută lunar ca şi consilier judeţean.
Ciprian Breşfelean (ex PP-DD, PSD) a obţinut circa 400 de lei lunar de la LDP Bistriţa unde reprezintă CJ în AGA şi a avut la dispoziţie lunar 718 lei de la CJ pentru activitatea de consilier judeţean.
Andrei Moldovan (PNL) a avut un salariu lunar de circa 2000 de lei ca profesor la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean. Şi-a completat veniturile cu circa 877 de lei lunar din activitatea de la CJ şi cu 3500 de lei din colaborări literare ca scriitor. A mai beneficiat şi de 11.136 de lei din pensie, respectiv de 3900 de lei de la Uniunea Scriitorilor din România (USR). E membru în Fundaţia Mişcarea Literară Liviu Rebreanu, membru USR, face parte şi din Uniunea Ziariştilor Profesionişti, din Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud unde e preşedinte, dar şi din Asociaţia Naţională a Formatorilor din Managementul Educaţional. E secretar executiv al PNL Bistriţa-Năsăud şi membru în Biroul Permanent Judeţean.
Vasile Negruşeri (ex – PDL, independent) a avut un salariu de puţin peste 2400 de lei ca profesor la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa. De la CJ a primit o indemnizaţie lunară de 718 lei. Face parte din Societatea de Ştiinţe Matematice din România filiala Bistriţa-Năsăud.
Mirela Cîrcu (ex PNL, actual ALDE) a câştigat în medie lunar peste 4000 de lei ca şi patron de firme care administrează farmacii. De la CJ a obţinut o indemnizaţie lunară de 768 de lei şi încă 396 de lei lunar ca membru în AGA la LDP. E asociat unic la două farmacii din Sîngeorz-Băi, face parte din Fundaţia Farmamed al cărei preşedinte este. De asemenea, mai e membru al Colegiului Farmaciştilor Bistriţa-Năsăud.
Vasile Marc (PNL) a trăit anul trecut cu un venit mediu lunar de circa 3500 de lei, bani din salariul de profesor şi din indemnizaţia de consilier judeţean, el însă nu a detaliat câţi bani a câştigat din fiecare activitate. Este preşedintele PNL Beclean şi vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.
Samuel Coman (PNL) a câştigat un salariul lunar de 1166 de lei ca profesor la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud şi 936 de lei lunar din activitatea de consilier judeţean. Şi-a completat veniturile anuale cu 960 de lei, bani obţinuţi de la Liceul Creştin Logos Bistriţa. E vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.
Szanto Arpad (PSD) a avut un venit mediu lunar de peste 11.000 de lei din activitatea de medic veterinar. De la Consiliul Judeţean a încasat lunar o indemnizaţie de 718 lei. Veniturile sale s-au completat cu 2940 de lei, bani din prestarea unor servicii medicale veterinare. Szanto Arpad este vicepreşedintele unei societăţi culturale maghiare cu sediul la Ţigău şi deţine un cabinet medical veterinar concesionat pe o perioadă de peste 20 de ani la Şieu Măgheruş.
Mircea Mereuţă (ex PNL, actual ALDE) a avut un venit mediu lunar de 1200 de lei ca medic veterinar, activitate din care a obţinut şi dividende de 20.000 de lei. Tot 1200 de lei a primit de la Consiliul Judeţean pentru activitatea sa de ales. Este membru AGA la LDP ceea ce i-a adus în plus circa 500 de lei lunar. E fondatorul unei fundaţii şi membru al Asociaţiei Medicilor Veterinari din România.
Mihai Mureşan (PSD) a avut un salariu lunar de 5598 de lei ca şef de ocol la Ocolul Silvic Someş-Ţibleş, a primit lunar peste 700 de lei indemnizaţie de la Consiliul Judeţean. Ca preşedinte al Asociaţiei Comunelor Grănicereşti Năsăudene a beneficiat de o retribuţie în cuantum de 10.000 de lei şi a mai primit 14.000 de lei ca preşedinte al Asociaţiei Someş-Ţibleş. Mai este preşedinte al Asociaţiei Ţibleş-Gersa, însă această funcţie nu este retribuită.
Ramona Bugnar Creţa (ex-PP-DD, actual PSD) a avut un salariu de circa 2400 de lei lunar ca director de resurse umane la firma Klever System SRL, deţinută de fiul lui Mihai Naghiu, patronul Serbis. De la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a primit, în medie, peste 1400 de lei lunar pentru activitatea de ales.
Ioan Gaftone (PSD) a avut la dispoziţie suma de 4255 de lei lunar din pensia de la MapN şi 740 de lei lunar din indemnizaţia de consilier judeţean. E membru al Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere Bistriţa-Năsăud, membru în Biroul Permanent Judeţean al PSD şi preşedintele organizaţiei judeţene a pensionarilor din acelaşi partid.
Monica Săsărman (PNL) a câştigat în medie 5695 de lei lunar din activitatea sa de avocat, sumă la care a adăugat lunar 696 de lei de la Consiliul Judeţean pentru munca de ales. E preşedintele Fundaţiei „Monica” din Josenii Bârgăului şi vicepreşedinte al Asociaţiei Forumul Montan din România, filiala Bistriţa-Năsăud. Mai face parte din Asociaţia „AmmA” a învăţătorilor Bistriţa-Năsăud şi e prim-vicepreşedinte PNL Bistriţa-Năsăud.
Eugen Curteanu (PNL) a câştigat un salariu lunar de 2600 de lei ca şi consilier juridic la Astra Asigurări şi a primit de la CJ o indemnizaţie lunară de 829 de lei. E membru al Colegiului Consilierilor Juridici Bistriţa-Năsăud şi prim-vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.
Gabriela Montoiu (PNL) a avut un venit mediu lunar de circa 1300 de lei ca director al Prompt Communication SRL. Lunar a mai încasat câte 2000 de lei de la Parlamentul României pentru consultanţă politică, iar pe parcursul anului a primit 9000 de euro de la Parlamentul European ca şi consilier al europarlamentarului Daniel Buda. Activitatea de consilier judeţean i-a mai adus lunar suma de 800 de lei. E asociat unic la firma al cărei director este şi deţine 50% din firma Calipso Accent Design. E preşedintele Asociaţiei „Liber Team” Bistriţa şi membru în Consiliul de Administraţie al CJRAE Bistriţa-Năsăud, instituţie subordonată CJ. Gabriela Montoiu mai e şi copreşedinte al organizaţiei de femei a PNL Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al organizaţiei naţionale de femei a PNL.
Florin Rogozan (PNL) a avut un salariu lunar de puţin peste 2000 de lei ca manager vânzări la Somplast Năsăud şi a încasat 696 de lei lunar pentru activitatea de consilier judeţean. E vicepreşedinte al PNL Năsăud şi secretar executiv al PNL Bistriţa-Năsăud.
Robert Sighiartău (PNL) a avut un salariu lunar de puţin peste 2800 de lei ca director general al Mondial Motors Bistriţa. Pentru activitatea de consilier judeţean a primit o indemnizaţie de 740 de lei lunar. Şi-a completat veniturile cu bani obţinuţi din dividende astfel: 70.000 de lei de la Mondial Motors şi 29.292 de lei de la Comautosport. E administrator la Mondial Motors SRL, Central Motors SRL, GBS Mondial Invest, acţionar la Comautosport şi IFN Comautosport Leassing. Totodată el deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al TNL Bistriţa-Năsăud (mai nou preşedinte interimar) şi preşedinte al Colegiului 4 în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PNL.
Sursa: Declaraţii de avere şi interese publicate pe site-ul Consiliului Judeţean
Ce poti sa zici? cei cu putere impart si evident ca isi fac parte ca doar nu impart degeaba…coruptie totala!
Ar trebui sa le fie rusine acestor politicieni, pentru ca oameni politici nu sunt iar pentru tara, judet, oras si cetateni n-au facut nimic, poate praf in ochi sa-si poata continua nestingheriti coruptia,dar si-au tras mai multe servicii bine platite si chiar pensii, sa ai 2, 3 joburi platite e ceva iar altii nu pot sa gaseasca in tara nici macar un job. Si multi sunt mai buni si mai bine pregatiti. Rusine lor, rusine politicienilor! Pacat ca cetatenii accepta sa se chinuie in tmp ce ei huzuresc.
sigur că da, pe sistemul: să se dea câte un job ca să ajungă la toți…
Îmi plac ăia care, oficial n-au bani nici de o ciorbă, dar altfel îi vezi cu telefoane de ultimă tehnologie, costume scumpe și mașini care mai de care…
sarbatorita la bistrita cu un BUMMMMMMM……
ce mama lor de tampiti….asa sarbatoresc astia ziua lor?
daca lucram ca distribuitor de oua trebuia sa le sparg pe toate prin oras??????????
astia nu s-au putut abtine sa nu faca trecerea la viteza superioara deasupra orasului????
RUSINE…
mai normal era daca pica un avion ….de ziua lor…
nu trebuie sa le suport sperietura…..