Actualitate

Câți bani au încasat bistrițenii care și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor

În Bistrița-Năsăud, erau asigurate împotriva dezastrelor naturale mai puțin de 20% dintre locuințe, arată societatea care emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței, PAID Romania.

Conform sursei citate, în județul nostru au fost plătite daune de circa 400.000 de lei.

Compania arată că cele mai asigurate zone din România sunt Transilvania – 22%, Capitala – 19% și Muntenia – 18%. La polul opus se află Bucovina și Maramureș, fiecare cu 3%.

Polițele acoperă numai 719.771 case (713.001 în 2018) și 1,012 milioane de apartamente (991.633 în 2018) de apartamente, cele mai multe din mediul urban – 75% (75,1% în 2018 și 75,6% în 2017).

Anul trecut, societatea a plătit despăgubiri totale de 5,35 milioane de lei, de la 3,32 milioane de lei în 2018 și 2,89 milioane de lei în 2017 având un portofoliu de 1,731 milioane de contracte în vigoare la finele anului trecut, în creștere cu doar 1,6% față de 2018.

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăți de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări și Uniqa Asigurări), acționari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României:

  • cutremur
  • inundații
  • alunecări de teren

Activitatea societății de asigurări PAID în România PAID a început în februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuințe a fost în data de 15 iulie 2010.

Foto: arhivă

9 comentarii

  • Numai eu nu pot sa imi asigur casa construita pe terenul meu mostenire de la tatal meu, la nici un fel de DEZASTRU. Si asta din cauza DEZASTRULUI din HURBANISMUL Primariei B-ta si a intregului sistem COMUNISTOID pe care romanii trebuie sa il suporte. De 12 ani si sase luni sunt la cheremul statului MAFIOT care si-a incasat banii pe documentatie dar eliberarea Autorizatiei nu a mai venit . Sunt un model unic de bataie de joc al acestei administratii care a pus botul la o plangere a unui vecin care imi cerea cadou 100mp datorita unei inscrieri frauduloase in CF a Statului (cons.Popular al Primariei B-ta )

    • Dle. Balan cu tot respectul pentru varsta d-voastra dar sunteti obositor.
      Toti cititorii Timp Online stiu problema d-voastra. Nu va putem ajuta cu nimic si Urbanismul cu siguranta nu citeste comentariile.
      O zi buna!

  • D-na Mihaela ; nu va obliga nimeni sa imi cititi comentarile. Va sugerez sa va vedeti de program si sa va faceti treaba acolo unde sunteti platita. De regula un cititor fin citeste doar articolul fara sa impuna altora sa taca !In calitate de cetatean si contribuabil activ am dreptul sa ma revolt asa cum consider. Si mai ales pe incompetenta si rea vointa .

  • Cu siguranta citeste aproape toata Primaria comentariile mele. Timp aveti suficient pana la ora 16. Unul din cei mai consecventi cititori este chiar vicele CRISTIAN NICULAE, si il felicit pt. asta. Chiar si d-vs care sunteti angajata Primariei vad ca aveti un mare interes . O Zi Buna si sa stiti ca atata timp cat platesc functionarea acestui stufos aparat , de gura mea nu veti scapa. Doar atunci cand totul va merge ca UNS si vom traii intr-o Bistrita NORMALA !

  • Cu parere de BINE va anunt sa cititi legislatia si sa vedeti ca se va face dreptate peste putin timp prin legea 7 din 2020. Asa este cum ati spus d-vs. In privinta mea am construit foarte legal cu toate avizele platite la zi. A fost doar un meci al orgoliilor . Balan– unVECIN santajist si Primaria inscrisa fraudulos in CF din 1986 dar am sesizat cam tarziu.Explicatiile multe sunt necesare pt. ca nimeni sa nu mai pateasca ce am patit eu. Cetatenii sa fie atenti si sa isi pregateasca bine si din timp totul. Surprizele murdare sa nu mai apara in nici un caz.Statul incurca aproape de fiecare data . nu cetateanul care este tarat prin instante si dupa proceduri de doi bani.

  • Societatile de asigurare niste capuse ordinare, cand sa ti dea bani pt despagubiri imbatranesti, iar ei se lauda cu realizari marete.
    Rusine sa le fie.

  • Celui cu „căpuşe ordinare”:
    Eu în ultimii 8 (opt) ani, am avut două evenimente cu daune destul de mari si am fost despăgubit după 20 de zile, exact cu sumele înscrise în Poliţa de asigurare.
    Dacă nu cumva minţi, atunci publică aici Poliţa ta de asigurare şi dauna neplătită ca să fii credibil.
    Altfel… aşa şi eu aş putea spune că toţi vecinii matale sunt proşti, iar adevărul să fie tocmai invers-! (cu o singură excepţie, bineînţeles).

  • GRIGORE Multumesc ! Sunt informat inca din a doua zi de cand a aparut legea in Monitor ! La acest capitol sunt mai informat decat multi din Administratie. Dupa o lupta lunga am citit tot ce era in domeniu . M-am perfectionat continuu .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.