Actualitate

Câți bani dă Primăria pentru întreținerea pârtiei și deservirea telescaunului

Consiliul Local Bistrița rectifică bugetul local pe 2016, care se suplimentează la venituri și cheltuieli cu 2.953.050, ajungând la 218.805.050 lei respectiv 255.236.050 lei. La venituri, 2.251.000 lei sunt sume defalcate din TVA pentru finanțarea drepturilor prevăzute de Legea 85/2016 (drepturi salariale personal didactic) și pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a căminelor pentru persoane vârstnice, iar 502.050 lei sunt sume alocate conform hotărârii Consiliului Județean pentru finanțarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe speciale integrați în învățământul de masă.

2.000.000 de lei vor fi transferați din fondul de rezervă bugetară pentru achitarea serviciilor de salubrizare potrivit HCL nr. 149/01.09.2016 privind atribuirea și încheierea contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare.

120.000 de lei vor fi folosiți pentru pentru achiziția serviciului de întreținere a pârtiei de schi și deservirea telescaunului de acces pe pârtie. La sfârșitul lunii august, Primăria Bistrița anunța că vrea să încheie un contract de colaborare cu un operator pentru deservirea instalației de telescaun a pârtiei de schi din Complexul turistic și de agrement Wonderland, întreținerea pârtiei, instalație de produs zăpada și servicii conexe.

Se majorează cu suma de 200.000 lei veniturile din contribuția elevilor la internate, cămine și cantine, ca urmare a dării în folosință a cantinei și internatului la Campusul școlar al Colegiului Național „Liviu Rebreanu”.

4 comentarii

  • Partia de schi de pe Dealul Cocosului face parte din „afacerile paguboase” ale primarului Cretu. Dupa ce s-au investit pentru amenajarea pârtiei de schi milioane de lei din imprumuturi bancare care vor fi rambursate din banii bistritenilor, acum alte mii de lei se vor cheltui lunar cu plata serviciilor de paza, întreținerea și deservirea telescaunului de acces pe pârtie. Si toate astea din dintr-o ambitie prosteasca de a face o pârtie costisitoare intr-o zona situata inafara domeniului schiabil.
    La fel de paguboasa este si investitia cu Parcul Industrial Sarata, care deocamdată este nepopulat cu activitati economice. De mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate concrete. Se poate spune că si aici s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu precizarea ca spre deosebire de partia de schi pentru Parcul Industrial s-au folosit bani europeni.

    • Te strange bine casca pe cap si nu-ti lasacreierul sa lucreze.Asta daca ai ceva cerebel.Dute la Dorna ,Suior, Gura Humorului,oriunde ca esti destul de calic.Sau te gandesti doar la birturi ori la celebritatile din fotbalul bistritean care in ultimul timp avea obiectiv „maret” evitarea retrogradarii!Un „focar de educatie” pentru marlani!Viitorul complx nu-i pentru primitivi ci pentru cei care doresc sa fie sanatosi si utili societatii.

  • Nu inteleg de ce e necesara achizitia serviciului de întreținere a pârtiei de schi și deservirea telescaunului de acces pe pârtie. Dupa modelul targului facut cu cladirea de pe Odobescu Primaria ar putea sa incredinteze in mod direct si gratuit administrarea partiei de schi si a facilitatilor nou construite pe timp de 49 de ani Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. E mult mai simplu. Unde mai pui ca daca se vor ruga popii vom avea si zapada si incasarile vor merge direct in conturile BOR fara sa mai fie vamuite de bugetul local.

  • Ce transfera estia banii tot intr-o veselie. Da pe contribuabil il intreaba cineva ? Daca am avea sange in instalatie , am pune de o greva fiscala ca si GRECII. Pana atunci transferati baieti(consilieri) ca poporul doarme linistit ca o votat bine si se bazeaza pe voi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.