Sănătate

Câți bani pot primi hotelurile din Sângeorz-Băi care tratează pensionari

Peste 1100 de pensionari sunt așteptați anul acesta la tratament în stațiunea Sângeorz-Băi pentru care Casa Națională de Pensii este dispusă să plătească 3,3 milioane de lei hotelurilor care au baze de tratament.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul de licitații publice, la Sângeorz-Băi pot merge însă 3200 de pensionari și asigurați ai Casei Naționale de Pensii. Pentru servicii hoteliere, de restaurant și de servire a mâncării, respectiv servicii prestate de personalul de asistență medicală, Casa Națională de Pensii este dispusă să plătească proprietarilor de hoteluri din Sângeorz-Băi (sub formă de subvenții) între 3,3 milioane de lei și 9, 27 milioane de lei, în funcție de numărul de pensionari sau asigurați al CNP care aleg stațiunea de la poalele Munților Rodnei.

Pot depunde oferte doar acele structuri de cazare şi alimentaţie publică clasificate care au baze de tratament autorizate de Ministerul Sănătății din punct de vedere medico-balnear pentru valorificarea factorilor sanogeni de cură, obligatoriu amplasate în staţiuni turistice, balneare, climatice sau balneoclimaterice de interes naţional sau interes local recunoscute legal.

La Sângeorz-Băi se fac tratamente cu apele minerale din cele 9 izvoare cunoscute sub denumirea de Hebe. Apa este carbogazoasă, bicarbonatată, clorurată, sodică, calcică, magneziană, slab bromurată și iodată, slab feruginoasă, cu un PH de 6-7, cu un conținut de dioxid de carbon de1-1,9 g/l și o mineralizare totală de 8-10 g.

Apele minerale de la Sângeorz-Băi au drept consecință scăderea acidității gastrice și a acidului uric. De asemenea, duc la scăderea tensiunii arteriale.

În stațiunea Sângeorz-Băi se pot trata următoarele boli: ulcer gastric, gastrite cronice cu clorhidrii, ulcer duodenal, tulburări funcționale ale colonului, sechele ale stomacului rezecat, dischinezie biliară, colecistită cronică, litiază biliară, hepatită cronică persistentă, steatoza hepatică diabetică, diabetul zaharat, sindromul hiperuricemic, atropații gutoase, sindromul hiperlipemic, obezitate simplă, alergoze, rinite, sinuzite și reumatism cronic articular.

La Sângeorz-Băi se face hidroterapie, termoterapie și electroterapie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.